Polis grubu kontrol etmekte zorlanıyor/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2009 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

bir emniyet amirinin olayları yerinde denetleyen İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'a söylediği sözlere tanık oldu. Emniyet amiri Cerrah'a ''Bence hiç bekletmeden bu grubu Taksim'e götürelim müdürüm. Kenarlardan cok katılım oluyor engelleyemiyoruz'' dedi.

Mayıs'ın ilk resmi kutlamasında sendikalar ile İstanbul Valiliği, Taksim için günlerdir restleşiyordu. Bu sabah Pangaltı ve Cihangir'de toplanan göstericilere polis tazyikli su ve gaz bombası ile müdahale etti. Çok sayıda kişi gözaltına alındı. Cihangir adeta savaş alanına döndü. Ev ve işyerlerinin camları kırıldı, bankaların ATM'leri zarar gördü. Türk-İş korteji Taksim Meydanı'na geldi. Polisin izin verdiği 2 bin kişilik DİSK'li bir grup da Taksim'e doğru yürüyüşe başladı. DİSK ve KESK'in bulunduğu gruba dahil olmak isteyen başka bir gruba ise henüz izin verilmedi. 1000 kişilik Hak-İş grubu Taksim Meydanı'na giriş yaptı. Polis, Taksim'de sayıyı 'makul' tutmak için meydana çıkan yolları kapadı.

MAKUL SAYI

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, bugün ilk kez resmi tatil olarak, başta İstanbul, bir çok yerde kutlanacak. İstanbul Valiliği, 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmasına izin vermemesine karşın DİSK bu sabah Taksim'e yürümek üzere Pangaltı'da 'makul bir sayıda' toplanacaklarını duyurmuştu. Vali Muammer Güler, "Makul sayının çok çok üzerinde miting bir sayıyla gelinirse bu kanunsuz olur" uyarısı yapmıştı.

PANGALTI'DA POLİS MÜDAHALESİ

Pangaltı'dan Taksim'e yürümek isteyen yaklaşık 200 kişilik gruba polis, sabah saat 08.30 sıralarında tazyikli su ve gaz bombası ile müdahale etti. Gözaltına alınan 2 kişi polis otobüsüne bindirildi. Ara sokaklara kaçan gruptakiler, polise taş atarak karşılık verdi.

Polis ile göstericiler arasındaki kovalamaca ara sokaklarda bir süre devam etti.

AYNI GRUBA İKİNCİ MÜDAHALE

Pangaaltı'dan Taksim'e yürümekte ısrar eden gruba, polis yeniden müdahale etti.

Halaskargazi Caddesi'nden yürümek isteyen gruba polis panzerlerden su sıktı. Yaklaşık 200 kişilik grup da polise taş atarak karşılık verdi. Bunun üzerine polis, gaz bombası kullandı. Gruptan bazı kişilerin molotofkokteyli kullandıkları da gözlendi.

Polis, bu grubu Mecidiyeköy Ortaklar Caddesi'ne kadar takip ederek, ara sokaklara dağılmalarını sağladı.

HELİKOPTERLE HAVADAN KONTROL

Taksim Meydanı ile Şişli bölgesi, bir polis helikopteri tarafından havadan kontrol ediliyor.

Bu arada, Halaskargazi Caddesi üzerindeki dükkanların kapalı olduğu gözlendi.

CERRAH'A PET ŞİŞE

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Halaskargazi Caddesi'nde gelerek, güvenlik önlemlerini inceledi. Ancak Cerrah burada bulunan DİSK ve CHP'liler ile başka sendikalara üye diğer göstericiler tarafından protesto edildi. Göstericiler protestolarını sloganla sürdürürken, bazıları ise ellerindeki pet şişeleri Cerrah'a attı.

YARALILAR VAR

Nişantaşı Şair Nigar Sokak'ta polis ve göstericiler arasında çıkan olaylarda yaralananlar oldu.

KRİZ MERKEZİ OLUŞTURULDU

Vatan Caddesi'ndeki emniyet müdürlüğü yerleşkesinde İstanbul Vali Yardımcısı Ali Bakoğlu başkanlığında oluşturulan kriz merkezinde, emniyet ve jandarma, MİT, belediye, sağlık yetkilileri ile diğer ilgili kuruluşların görevlileri yer alıyor.

Merkezde, Taksim, Zeytinburnu Kazlıçeşme Meydanı, Kadıköy ve diğer bazı bölgelerden ?MOBESE? ve gezici emniyet araçlarından elde edilen kamera görüntüleri inceleniyor.

Bu arada, çıkabilecek bir olaya müdahale için takviye polis ekiplerinin olay yerine sevk edilmesinde kullanılacak otobüsler de yerleşke bünyesinde bekletiliyor.

27 BİN POLİS

İstanbul'da 1 Mayıs'ta 27 bin polis görev yapıyor. Diğer illerden de İstanbul'a polis takviyesi yapıldı.

Hürriyet Video'larını izlemek için Flash 7 veya daha yüksek eklenti yüklenmeniz gerekmektedir. Yüklemek için tıklayınız!!!

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber