Yeni otolara ÖTV piyangosu vurdu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2009 08:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Mayısta satışa sunulan yeni modellere ÖTV piyangosu vurdu. ÖTV indirimi motor hacmi 1600 cc'ye kadar olan otolarda yüzde 15'e varan fiyat avantajı sağlıyor

ÖTV indirimiyle Mart ve Nisan'da canlanan otomotiv pazarı, Mayıs'ta yeni modellerle hareketlendi. Birçok markanın yeni modeli mayısla birlikte satışa sunulmaya başlandı. Yenilenen Seat Leon, Renault Megane, Laguna Coupe mMayıs başında satışa sunulurken, yenilenen Toyota Verso ve Mazda 3 ile Hyundai'nin yeni modeli i20 Türk otomobilseverlerle tanışmak için gün sayıyor. Mayıs'ta satışa sunulan otomobillerin yeni olmalarının dışında en büyük avantajı ÖTV fırsatından yararlanacak olmaları. 15 Haziran'a kadar sürecek ÖTV indirimi, 1600 cc ve altı otomobillerde yüzde 15, 1600 cc üstü otomobillerde ise yüzde 6 fiyat avantajı sağlıyor. Bu nedenle bazı markalar ÖTV indiriminden yararlanabilmek için yeni modellerinin lansman tarihini öne çekip, Mayıs'ta satışa sundular.

Yeni Mazda 3 bir ay erken geliyor

YENİLENEN Mazda 3, Mayıs ayında satışa sunuluyor. Mazda, ÖTV indiriminden yararlanabilmek için Mazda 3'ün Türkiye'ye gelişini bir ay öne aldı. Mazda 3, ilk etapta 1.6 litrelik 105 beygir gücündeki benzinli motor, düz ve otomatik şanzımanla geliyor. Yeni Mazda 3, 36 bin 500 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Adapazarlı Verso artık daha çevreci

TOYOTA'NIN MPV sınıfındaki temsilcisi Verso'nun yeni versiyonu Mayıs ortası itibariyle satışa sunuluyor. Yeni Toyota Verso, fonsiyonel iç mekânı yanı sıra performansı ve çevreciliğiyle de ön plana çıkıyor. Toyota'nın Adapazarı'ndaki fabrikasında üretilen yeni Toyota Verso, 1.6 lt benzinli motor seçeneği; Comfort, Elegant ve Premium olarak üç farklı donanım seviyesi ile sunuluyor. Yeni Toyota Verso 36 bin 600 TL'den başlayan satış fiyatıyla pazara sunuluyor

Laguna Coupe'nin fiyatı 38 bin Euro

YENİ Renault Megane Hatchback ve Coupe ile Laguna Coupe, Türkiye'de satışa sunuldu. Yeni Megane HB modelinin fiyatı 31 bin 250 TL, Megane Coupe ise 36 bin 750 TL'den başlıyor. Yenilen Laguna Coupe Sport Emotion 2.0 turbo 170 bg ve 2.0 dci 150 bg otomatik vites versiyonları ile Türkiye'de tüketicinin beğenisine sunuluyor. Renault Laguna Coupe'nin benzinli versiyonunun fiyatı 38 bin euro, dizel versiyonu ise 40 bin 350 euro.

Yeni Seat Leon ÖTV indirimine yetişti

DOĞUŞ Otomotiv, ÖTV indirimi fırsatı bitmeden yeni Seat Leon'u Türkiye'ye getirdi. Seat'ın yeni ürün stratejisinin bir örneği olan yeni Leon, 30 bin 900 TL'den başlayan tavsiye edilen kampanyalı anahtar teslim liste fiyatlarıyla satışa sunuluyor. Yeni Leon motor yelpazesinde, 1.6 lt 102 bg ve 1.4 lt TSI 125 bg benzinli seçenekleri yer alıyor.Yeni Leon'da farklı gövde tasarımı, ön ve arka kısımlarındaki yenilikler hemen göze çarpıyor. Yeni Leon, Reference ve Style olmak üzere iki farklı donanım seçeneğiyle satışa sunuluyor.

Hyundai i20 Avrupa için Avrupa'da tasarlandı

Hyundai'nin Avrupalı tüketici için Avrupa'da tasarlanan B segmenti'ndeki yeni modeli i20, mayıs ayında Türkiye yollarına çıkmaya hazırlanıyor. Hyundai i20, Türkiye'de ilk etapta Euro IV normlarına uyumlu iki benzinli ve iki dizel olmak üzere toplam dört farklı motor seçeneğiyle satılacak. Benzinli motorlar 1.2 lt 78 bg, 1.4 lt 100 bg gücünde. 1.4 lt'lik dizel motor ise 75 ve 90 bg olmak üzere iki farklı güce sahip. Hyundai i20, Team, Select ve Style olmak üzere üç farklı donanım paketiyle satılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber