15 Mayıs 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2009 09:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullan Gül, Suriye'ye gidiyor.

- Gül, hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yapacak.

- Cumhurbaşkanı Gül, başkent Şam'da Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad tarafından resmi törenle karşılanacak.

- Esad ve Gül'ün başbaşa görüşmelerini takiben heyetler arası görüşmelere geçilecek ve ardından iki lider ortak basın toplantısı yapacak.

- Cumhurbaşkanı Gül, Suriye Cumhurbaşkanı Esad'ın onuruna vereceği akşam yemeğine katılacak.

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Polonya'da.

- Başbakan Erdoğan, Polonya Meclisi "Sejm" Başkanı Bronislaw Komorowski ile görüşecek.

- Erdoğan, Gdansk Üniversitesinde bir konuşma yapacak.

3- Cumhurbaşkanı Gül, Suriye'e gitmeden önce, güven mektubunu sunacak olan Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçisi Maksat Saparmuhammedoviç Dövletsahedov'u Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

4- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Tunus'un Ankara Büyükelçisi Gazi Jomaa'yı kabul edecek.

-Toptan, "Kurtuluşun İlk Adımı Samsun" konulu kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini verecek ve 81 ilden gelen öğretmen ve öğrencilerle görüşecek.

-Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi ve beraberindeki heyeti kabulünün ardından Toptan, 27. Gençlik Haftası dolayısıyla Devlet Bakanı Nafiz Özak ve "gençlik temsilcileri" ile bir araya gelecek.

5- Portekiz Cumhurbaşkanı Anibal Covaco Silva, Nevşehir'de tarihi ve turistik yerleri gezecek.

6- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Çanakkale, Gelibolu ve Kepez belediye başkanlarına ziyarette bulunacak, vatandaşlarla sohbet edecek.

7- Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Türk-İş heyetinin de katılımıyla, kamu kesimi toplu iş sözleşmesi görüşmeleri konusunda Başbakanlık Merkez Bina'da basın toplantısı yapacak.

8- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Yunanistan'ın başkenti Atina'da, Bilderberg toplantısına katılacak.

9- İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Bosna-Hersek temaslarını sürdürüyor.

- Atalay, başkent Saraybosna'da, Cumhurbaşkanlığı Konseyi üyesi Haris Silajdzic ve Güvenlik Bakanı Haris Tarık Sadovic ile ayrı ayrı görüşecek.

- Atalay, temaslarının ardından yurda dönmek üzere Saraybosna'dan ayrılacak.

10- Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ile Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, "Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komitesi"nin İstanbul'daki toplantısına katılıyor.

11- Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Van'da incelemelerde bulunacak.

12- Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Sincan Ceza İnfaz Kurumları kompleksinde, hükümlü ve tutuklulara sağlanan görüntülü telefon hizmetinin tanıtımını yapacak.

- Bakan Ergin, Ayaş Açık Ceza İnfaz Kurumundaki hükümlü ve tutukluların ürettiği ürünlerin satılacağı mağaza ile restoranın açılışını yapacak.

13- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Antalya'da, Avrupa Birliğinin doğal gaz endüstrisi ve kuruluşlarını temsil eden Eurogaz'ın Genel Kurul toplantısının ardından, yapılacak basın toplantısına katılacak.

14- Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, İstanbul'da AK Parti Gençlik Kollarınca düzenlenen "1. Gençlik Sempozyumu"na iştirak edecek, İstanbul Ticaret Odası ile İstanbul Sanayi Odasına ziyaretler yapacak.

15- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İstanbul'da, Kartal Ağız Diş Sağlığı Merkezinin açılış törenine katılacak.

16- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul'da, "Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi"ni ziyaret ederek, incelemelerde bulunacak.

17- Türkiye İstatistik Kurumu, 2009 Şubat dönemi istihdam verilerini açıklayacak.

18- Diyanet İşleri Başkanlığının ev sahipliğinde İstanbul'da düzenlenen "7. Avrasya İslam Şurası" sona eriyor.

19- Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsünün 57. kuruluş yıl dönümü ve yüksek lisans mezunlarının diploma töreni Ankara'da yapılacak.

20- Siyasi partilerden.

- Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Mardin'in Bilge köyündeki olaya ilişkin parti genel merkezinde açıklamalarda bulunacak.

- CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, Adana'da, partisinin il başkanlığında basın toplantısı yapacak, Adana Eczacı Odasının düzenlediği etkinlikte "Siyasette Etik" konulu konferans verecek.

21- 19 Mayıs'a doğru...

- Ankara'daki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulacak Sevgi Bayrağı, Sivas-Erzincan il sınırında Sivaslı atletlere teslim edilecek.

- Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesinde, Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 90. yılı etkinlikleri kapsamında, 2 gün sürecek "19 Mayıs ve Milli Mücadelede Samsun" sempozyumu yapılacak.

22- Şehit Gazeteci Hasan Tahsin, şehit edilişinin 90. yılında Konak Meydanı'nda İlk Kurşun Anıtı önünde törenle anılacak.

23- Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ve yönetim kurulu üyeleri, Ankara'daki basın toplantısında "Tarım Raporu"nu ve "Ziraat Odaları Başkanları İstişare Toplantısı"nda alınan kararları açıklayacak.

24- Türk Standartları Enstitüsünün 48. Olağan Genel Kurulu, Ankara'da yapılacak.

25- Yoğurt için yeni kodeks çalışması...

- Protein oranının yüzde 3'e indirilmesinden sonra gelen tepkiler üzerine, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı yoğurt için yeni tebliğ çalışması başlattı.

- Koruma ve Kontrol Genel Müdürü Muzaffer Aydemir:

- "Türk tipi yoğurdu tanımlayacağız."

- "Firmaların beyan ettikleri protein düzeyinde yoğurt üretip üretmediği konusunda denetimleri artırdık."

26- Tören...Toplantı...

- İzmir Büyükşehir Belediyesince "İzmir'in İşgali ve Kuvayı Milliye" konulu panel yapılacak.

- Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Fatih Acar, Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde, İstanbul'da gazetecilerle bir araya gelecek.

- Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Çetin, Ankara'da, kredi kartları konusunda basın açıklaması yapacak.

- TDK Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın, Nevşehir Üniversitesi tarafından düzenlenen Karamanlı Türkçesi Çalıştayı'na katılacak.

- TÜRMOB Genel Başkanı Masum Türker, Konya'da, 1. Uluslararası Denetim Standartları konferansının açılış konuşmasını yapıyor.

- Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası ile Avrupa İnşaatçılar Birliğinin, inşaat sektöründe iş sağlığı ve güvenliği konulu ortak toplantısı Ankara'da yapılacak.

- Türk Telekomun ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleştirilen, Avrupa Ağ Operatörleri Birliğinin "Dijital Çağda Avrupa'yı Birbirine Bağlamak" konulu üst düzey konferansına ilişkin değerlendirme toplantısı yapılacak.

- Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri, Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz'ı makamında ziyaret edecek.

- 10. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali'nin kapanış kokteyli Trabzon Zorlu Grand Otel'de gerçekleştirilecek.

27- Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde medya kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelecek.

28- Bank Asya 1. Lig Play-off mücadelesi Ankara'da Yenikent ASAŞ Stadı'nda başlıyor.

- Günün ilk maçında Boluspor ile Karşıyaka, ardından da Kasımpaşa ile Altay karşı karşıya gelecek.

29- 15. Dünya Genç Erkekler Voleybol Şampiyonası Avrupa Elemeleri 2. Tur (E) Grubu mücadelesi, Antalya'nın Alanya ilçesinde başlıyor.

- Türkiye, ilk maçını Estonya ile yapacak.

30- Beko Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisi ilk maçında Efes Pilsen ile Darüşşafaka Cooper Tires, Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

31- Avrupa Şampiyonası'na katılacak (A) Milli Bayan Basketbol Takımı'nın aday kadrosu ve hazırlık programı, Polat Renaissance Oteldeki basın toplantısıyla açıklanacak.

32- Şampiyonluğun psikolojisi...

- Prof. Dr. Turgay Biçer:

"Beşiktaş'ı biraz daha avantajlı görüyorum. Mustafa Denizli her durumda sakin olabilen, takımını çok iyi ateşleyebilen, sporcu psikolojisinden çok iyi anlayan bir antrenör."

- "Son üç haftada sakin olan, duygularını yöneten, futbol dışında fazla bir şey konuşmayan, tamamen futbolda yapacaklarına odaklanan takım daha ön plana çıkacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber