AKP suç duyurusunda bulunacak

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 15 Haziran 2009 21:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un haftalık görüşmesinin erkene alınabileceği bildirildi.Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Taraf gazetesinde çıkan "AKP ve Gülen'i bitirme Planı" başlıklı haber ile ilgili Cumhuriyet savcılarına başvuruda bulunacaklarını açıkladı.

Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Başbakanlık Yeni Bina'da yapılan toplantı, 6 saat sürdü.

Toplantı çıkışında Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek açıklama yaptı.

Çiçek, gazetecilerin "AKP ve Gülen'i bitirme Planı" başlıklı haberle ilgili sorularını cevapladı.

Çiçek şöyle konuştu:

"Başbakan dün açıklama yaptı. Biz bu konuyu önemsiyoruz. AKP yasal bir partidir. AKP hükümetleri olağanüstü yol ve yöntemlerle hükümet olmuş bir parti değildir.

Gündeme gelen bu metin kim tarafından nerede hazırlanırsa hazırlansın bunlar demokrasi dışı ve hukuk dışıdır. Demokrasiyi yeterince hazmedemeyen insanlar gruplar bulunabilir. Bu tür çabalar milletimize zarar vermektedir.

Bunlar açık bir şekilde kamu düzeninin ihlal eden eylemlerdir. Gerçeğin ortaya çıkarılması gerekir. Bu işin önünde arkasında ortasında kim varsa ortaya çıkarılması gerekir.

Milletin huzurunu kaçırmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. AKP olarak biz cumhuriyet savcılarına bu konuda başvuruda bulunacağız. Hukuki olarak bu konuda ne imkan varsa sonuna kadar kullanacağız. En ayrıntıylı bir şekilde konunun aydınlığa çıkarılması için çalışmalarımız sürecek"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber