Silivri'de dava için özel salon inşa edildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2009 12:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon davası için hazırlanan Türkiye'nin en büyük duruşma salonu tamamlandı.

İstanbul Cumhuriyet savcısı vekil Turan Çolakkadı tarafından basın mensuplarına tanıtılan yeni salon 740 kişi kapasiteli. Yaklaşık bin metre kare kapalı alana sahip olan salonda 56' tutuksuz 124 tutuklu toplam180 sanık aynı anda yargılanabilecek.

Silivri Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü'nün yanında inşa edilen duruşma salonu, kapılarını ilk kez basın mensuplarına açtı. 20 Ekim'de salon yetersizliği nedeniyle sancılı bir şekilde başlayan Ergenekon Davası artık dev bir salonda görülecek. Yaklaşık 5 ayda yapımı tamamlanan yeni duruşma salonunu basın mensuplarına tanıtan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Vekili Turan Çolakkadı, salonun başta spor salonu olarak planlandığını söyledi. Salonun sonradan mahkeme salonuna dönüştürüldüğünü belirten Çolakkadı, Yeni salonunun Türkiye'nin en büyük duruşma salonu olduğunu söyledi.

Yeni duruşma salonu 740 kişilik kapasiteye sahip. Salonda 180 sanık sandalesi, toplam 210 adet müdahil ve sanık avukatı sandaleysi ile 350 izleyici sandalyesi bulunuyor. Salonda avukatların oturdukları yerlerden konuşabilmeleri için masa mikrofonları ve bilgisayarlarda bulunuyor. Duruşma salonu 3'ü hareketli olmak üzere toplam 7 kamera ile sanine saniye izlenecek. Kameralardan elde edilen görüntü salonda bulunan iki dev ekrandan salona yansıtılacak.

Mahkeme salonuna alınmayan gizli tanıklar için de salonun yanında özel bir oda yapıldı. Bu odada konuşan gizli tanığın sesi ve görüntüsü bozulmuş bir şekilde salonda bulunan dev ekranlara yansıtılacak ve herkesin konuşulanları duyması sağlanacak.

Ergenekon Davası için tasarlanan yeni mahkeme salonun güvenlik sistemini anlatan Çolakkadı, salonun cezaevinden bağımsız olduğunu söyledi. Güvenliğinde cezaevinden bağımsız olarak sağlanacağını belirten Çolakkadı, salon dışında güvenliği sağlayacak jandarma için ayrı bir yer inşa edildiğini söyledi. Turan Çolakkadı, daha sonra gazetecilerin isteği üzerine, basın mensupları ile birlikte mahkeme heyetinin oturacağı bölümde fotoğraf çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber