Ne kadar ameliyat o kadar maaş

Haber Giriş : 19 Temmuz 2009 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR'de Özel İlgi Tıp Merkezi sahibi Levent Dramalı, doktorlarına bir yazı göndererek, son aylarda cerrahi operasyonlardaki azalmanın doktor maaşlarını etkileyeceğini bildirdi. Dramalı şöyle dedi: "Cerrahi branş hekimlerimizin müdahale sayılarında bir düşüş gözlenmektedir. Bu konuda ilgili hekimlerin performansları dikkate alınarak, fix ücretlerinde düzenlemeler yapılacaktır."

Show TV Haber Özel'in ele geçirdiği, 28 Kasım 2008 tarihli yazıda cerrahi operasyonların yanı sıra "Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) hastalarının randevulu olması halinde bile bekletilerek özel sigortalı hastalara öncelik verilmesi" isteniyor. Yazıda, "Özellikle özel sigortalı hastaların merkezimizden çok az tetkik ve tahlil istenerek çoğunlukla düz muayene ile çıktıkları izlenmektedir. SGK hastalarına devletin yapmış olduğu ödemelerle bir sağlık kuruluşunun ayakta kalabilmesi olanaksızdır" deniliyor.

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Gencay Gürsoy, yazıyla ilgili, "Hekimlere fazla ameliyat yapılmasının telkin edilmesi, sağlığın metalaştığını gösteren tipik bir örnektir" yorumunu yaptı.

Hekimleri ayırıyoruz

Haber Özel'in sorularını yanıtlayan Levent Dramalı ise şunları söyledi: "Burada hekimlere 'Fazla tetkik yapın, daha fazla ameliyat yapın' demiyoruz. Ameliyat yapan hekimle yapmayan hekimi birbirinden ayırıyoruz. Devlette bile performansa göre ücret veriliyor. Bir hekim gereken her türlü cerrahi müdahaleden kaçmazken, diğer hekim bundan imtina ediyor ve hastayı başka kuruma yönlendiriyor. Bu hastanede yapılacak ameliyatı yapmıyor. İki hekimin aynı parayı alması haksızlıktır." Genel Yönetmenliğini Ertan Turhan'ın yaptığı Haber Özel bugün saat 12.30'da Show TV'de.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber