Havalar nasıl olacak?

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 21 Temmuz 2009 09:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de bu hafta rüzgarlar sert esecek. sadece Karadeniz'de 2 gün yağmur bekleniyor. Perşembeye kadar ortalamaların biraz üzerinde olacak sıcaklık, hafta sonu çok daha artabilir.

- Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle: İstanbul ve Ankara'da önümüzdeki günler az bulutlu ama gündüzleri rüzgarlı olacak. Sıcaklık İstanbul'da 30 derece. İzmir'de sıcaklık 35 derece ancak sahil beldelerinde, özellikle Çeşme'de rüzgar cumaya kadar kuvvetli esiyor. Bursa ve Adana güneşli, Adana gölgede 36 derece.

Marmara'da önümüzdeki günler genelde az bulutlu olacak ancak rüzgar hafta genelinde sert eserek serinlik verecek. 30-34 derece arasında seyreden sıcaklık, cumadan itibaren 35 dereceyi geçecek.

İç Anadolu güneşli, bu hafta bu bölgede de sert rüzgarlar esiyor. Sıcaklık Sivas-Kayseri çevresinde 27-28 derecelerde, bölgenin batısında ise 30 derecede seyrediyor.

Ege'de sıcaklıklarda düşüş yok, bu hafta hep yüksek, hafta sonu ise aşırı yüksek olabilir. Bölgede yaşayanları aşırı bunalmaktan önleyen ise, hafta genelinde Çeşme'den Bodrum'a kadar kuvvetli esecek rüzgarlar. rüzgar nedeniyle orman yangınalırını karşı da tedbirli olunmalı.

Akdeniz'de bu hafta çok daha sıcak geçiyor. Sıcaklık Antalya merkez ve iç kesimlerde gölgede 39 dereceye kadar çıkıyor. Öğle saatlerinde güneşin altında ise 45 dereceninde üzerinde hissedilebilir. Güneydoğuda da sıcaklık 40 derece ama rüzgarlar çok sert esiyor.

Doğu Anadolu'da da sıcaklık artarken, rüzgar da kuvvetleniyor, hava parçalı bulutlu, sadece Karadeniz'e komşu kentlerde hafif yağmur olabilir. Erzurum 28, Malatya 37 derece.

Karadeniz'de Samsun, Ordu, Trabzon-Artvin boyunca sağanak yağmur var, Bolu çevresinde ise yağmur zayıf. Düşen sıcaklıklar, perşembeden sonra yüksek değerlere çıkacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber