Dolar 1,45'e indi, TL hâlâ cazip mi?

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 04 Ağustos 2009 13:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Merkez Bankası'nın döviz alım ihalelerine yeniden başlama kararına karşın dolar 1,4520'ye kadar geriledi. Yatırım bankası Nomura, TL'ye olan talebin süreceğini belirtti.


GÜN İÇİNDE DÖVİZ HAREKETLERİ


- Merkez Bankası'nın döviz alım ihalelerine yeniden başlama kararına karşın dolarda düşüş devam ediyor.

Bankalararası piyasanın pazartesi günü spot kapanışında 1,4625/1,.4660 lira olan en iyi dolar alış kotasyonları, bugün ilk işlemlerde 1,4520'ye kadar geriledi.

Bir bankanın döviz masası işlemcisi, piyasalardaki iyimserliğe tahvil/bono ve borsalardan daha sınırlı tepki veren dolar/TL'de de dün yılın zirvesini gören Euro/dolara bağlı olarak hareketler yaşanmasının beklenebileceğini belirtti.

Dolar uluslararası piyasalarda zayıf seyir izlemeye devam ediyor. Dün, Eylül 2008'den bu yana en düşük seviye olan 77,451'e gerileyen dolar endeksi, bu sabah da bu seviyeye yakın işlem görüyor. Dün 1,4445 ile bu yılın en yüksek düzeyine çıkan Euro/dolar paritesi ise, bu sabah 1,44 civarında seyrediyor.

NOMURA: TL ALMAYA DEVAM EDİN

Peki TL cazip olmaya devam edecek mi? Yatırım bankası Nomura, son raporunda "Dolar satıp TL almaya devam edin" tavsiyesinde bulundu.

Mevduat faizlerinin cazip olması nedeniyle TL'nin talep edildiğini belirten Nomura, "Cari açıktaki hızlı düzeltme devam ediyor. Ödemeler bilançosundaki yaz mevsimselliği TL'yi destekliyor" tespitini yaptı.

Nomura, TL'nin güçlü olmasının sebeplerini " Net hata-noksan bilmecesi TL'yi destekliyor. Mali çıpa gelecek olması TL'yi cazip kılıyor. Yerel yatırımcının ve yabancının teknik pozisyonları iyi" şeklinde sıraladı.

'DÖVİZ ALIM İHALELERİ ETKİLEMEZ'

Döviz piyasasında günlük işlem hacminin 5 milyar dolar olduğuna dikkat çeken banka, Merkez Bankası'nın günlük 30-60 milyon dolarlık alımlarının TL'yi etkilemeyeceğini kaydetti.

Nomura, Türkiye'de döviz alım ihalelerine yeniden başlanmasının TL'ye olan güçlü talebi gösterdiğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber