Zabıtadan esnafa dayak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2009 17:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin park yüzünden tartıştığı bir esnafı darbettiği iddia edildi. Esnaf, karakola başvurarak zabıtalardan şikayetçi oldu.

Edinilen bilgiye göre, içecek firması temsilcisi Elazığ Caddesi'nde sipariş almak üzere aracını bir büfenin önüne park etti.

Kimliğini açıklamak isteyen satış temsilcisi, sipariş aldıktan sonra yaklaşık 100 metre ilerideki başka bir büfeye gitti. Bu sırada, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin büfe sahibinden park halindeki aracın kaldırılmasını istemesi üzerine tartışma çıktı. Tartışma, kısa sürede arbedeye dönüştü.

Zabıtalar tarafından sopayla dövülerek darbedildiğini ileri süren büfe sahibi Mehmet Emin Akbaba, karakola başvurarak zabıtalardan şikayetçi oldu.

Akbaba, ''Belediyeye ait araç çekicisi büfemin önündeki aracı çekmek istedi. Kendilerine araç sahibinin hemen geleceğini söylememe rağmen seslerini yükselterek hakarete varır bir tartışmaya girdiler. Ben de karşılık verince araçtan aldıkları sopalarla diğer zabıtalarla birlikte üzerime ve iş yerime saldırdılar, davacıyım'' dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada ise şunlar kaydedildi:

''Yaya hakları ve kaldırım işgallerine son vermek amacıyla yürüttüğümüz çalışmalar sırasında 18 Ağustos günü Elazığ Caddesi'nde Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına ait trafik ekipleri, yaya geçidinin üzerine park etmiş bir aracı çekmek isterken orada bulunan bir esnafın müdahalesiyle karşılaşmıştır. Bu müdahale fiili saldırıya dönüşmüş ve karşılıklı arbede yaşanmıştır. Olayda bir zabıta arkadaşımız yaralanmış ve hastaneye kaldırılmıştır. Büyükşehir Belediyesi yönetimi konuyla ilgili incelemelerini sürdürüyor, konuyu adli makamlara intikal ettirmiştir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber