Belediyelere 'İshal' uyarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2009 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, geçmiş yıllarda bazı yerlerde yaşanan su kaynaklı ishal salgınlarının tekrarlanmaması için belediyeleri uyarıyor.

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Seraceddin Çom, geçmiş yıllarda Aksaray ve Erbaa'da yaşanan su kaynaklı ishal salgınlarının, kanalizasyon çalışmaları sırasında mikropların suya bulaşmasından kaynaklandığına dikkati çekerek, aynı sorunların tekrar yaşanmaması için belediyelerin uyarıldığını söyledi.

Artık belediyelerin bu tür çalışmaları il sağlık müdürlükleriyle irtibatlı yapmalarının sağlandığını bildiren Çom, mikropların suya karışması ihtimaline karşı il sağlık müdürlüklerinin gözetiminde yüksek klorlama yapıldığını söyledi.

Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, geçen yıl Türkiye genelinde toplam 21 su kaynaklı ishal salgını meydana geldi. Salgınlardan 14'ü Ocak-Temmuz ayları arasında görüldü. Yıl boyu meydana gelen bu salgınlardan toplam 59 bin 687 kişi etkilendi. Bu vakaların 58 bin 125'ini Ocak-Temmuz ayları arasındaki salgınlardan etkilenen kişiler oluşturdu.

Bu yıl Ocak-Temmuz döneminde ise 12 su kaynaklı ishal salgını meydana geldi. Bu salgınlardan da 14 bin 251 kişi etkilendi.

Sağlık Bakanlığı yetkilileri, geçen yılın aynı dönemine göre salgın sayısında azalma meydana geldiğine, vaka sayısının da yüzde 75 oranında düştüğüne dikkati çektiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber