Kayıtlar esnasında, öğrenciden hizmet bedeli alan üniversiteler

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 07 Eylül 2009 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÜNİVERSİTELERİN kayıtları bugün son bulurken, bazı üniversitelerin harç ücretlerinin yanı sıra 'hizmet bedeli' adı altında ek ücretler talep etmesi öğrencileri zor durumda bıraktı.

Üniversiteler Bakanlar Kurulu'nun tespit ettiği harç ücretlerini Üniversite Yönetim Kurulu kararıyla yüzde 20 oranında artırma yetkisine sahipler. Harç ücretlerine yüzde 20'lik yasal artışlarını yapmayan ancak öğrencilerinden çeşitli adlar altında para alan üniversiteler ise YÖK takibine alındı. YÖK'ün tespit ettiği üniversiteler arasında Adnan Menderes, Zonguldak Karaelmas, Karadeniz Teknik, Eskişehir Osmangazi, Ordu, Boğaziçi ve 19 Mayıs üniversiteleri geliyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi 'hizmet bedeli' olarak 100 TL, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi 'kayıt gideri' adı altında 100 TL, Ordu Üniversitesi 'dosya kayıt ücreti' adı altında 110 TL, 19 Mayıs Üniversitesi 'kayıt ücreti' olarak 30 TL harçlar dışında ek ücret alıyor. Boğaziçi Üniversitesi de öğrencilerinin İngilizce yeterliliğini ölçmek için 40 TL sınav ücreti talep ediyor.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi de öğrencilerinde harç paranın yanı sıra 250 TL daha ek ücret istiyor. Üniversitenin 2 yıllık bölümlerini kazanan öğrencilerden de 'hizmet bedeli' adı altında 150 TL alınıyor. Z. Kıvanç EL / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber