Son 3 ayda ete yüzde 50 zam geldi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2009 17:07, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Kocaeli Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Akif Şen, son 3 ayda ete yüzde 50 civarında zam yapıldığını belirterek, hükümetin buna müdahale etmesini istedi.

Gıda Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Mehmet Akif Şen, 16 Ekim Dünya Gıda Günü nedeniyle yaptığı açıklama, hükümetin 2009 yılını gıda yılı olarak ilan ettiğini ancak gıda denetimi yapacak eleman alımı ile ilgili adım atmadığını savundu. Şen, "Türkiye'de şu anda yeterince gıda kontrol elemanı mevcut değil. Bunu fırsat bilen birçok kişi, gerekli şartları yerine getirmeden gıda imalatı yapıyor. Bu ürünler insanların sağlıklarını tehlikeye atıyor. Nasıl ki bir öğrencinin yetişmesi için öğretmene ihtiyaç varsa gıda denetim elemanına da ihtiyaç var. Devlet her yıl aldığı 30 bin öğretmenin beş bin kadarını gıda denetim elemanı için ayırmalıdır. Gıda denetmenlerine sağlıklı nesillerin yetişmesi için öğretmenler kadar ihtiyaç var" dedi.

Son 3 ayda ete yüzde 50 civarında zam yapıldığını kaydeden Şen, "Zaten insanlar evlerine zor et götürüyor. Bu zamlar dengeli beslenmeyi iyice bozdu. Hükümetin buna dur demesi lazım" diye konuştu.

Şen, önceki yıllarda Kurban Bayramı'nın yaklaştığı dönemlerde ete yüzde 5 civarında zam geldiğini belirterek, "Fakat bu yıl ne olduysa et fiyatları kısa sürede yarı yarıya arttı. Kurban Bayramı'na kadar bu zam artarak devam edecek. İnsanların iyice kırmızı etten mahrum bırakılması ciddi sağlık problemlerine sebep olur" şeklinde konuştu.

ŞENOL AYDIN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber