Postacılar, domuz gribine karşı önlem istedi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2009 14:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Posta çalışanları, domuz gribine karşı kendileri için de önlem alınmasını istedi. Dağıtım merkezleri ve PTT şubelerinde birçok insanla muhatap olduklarını belirten posta çalışanları, domuz gribine karşı önlem alınmasını istedi. Tuvaletlerin sürekli temizlenmesini ve PTT'lerin her hafta dezenfekte edilmesini isteyen çalışanlar, aşı konusunda da kendilerine öncelik istedi.

Domuz Gribi'ne karşı PTT işyerlerinde hiçbir önlem alınmadığını belirten Haber Sen üyesi posta çalışanları, seslerini duyurabilmek için eylem yaptı. Sirkeci Postanesi önünde toplanan yaklaşık 200 kişi, "Kriz değil yoksulluk öldürür" sloganı attı. Grup adına basın açıklaması yapan Haber Sen 9 No'lu Şube Başkanı Cemalettin Yüksel, gerekli yazışmaları yapmalarına rağmen PTT'lerde domuz gribine karşı hiçbir önlem alınmadığını savundu. PTT şubelerinde temizlik ve hijyene dikkat edilmediğini kaydeden Yüksel, "Yüzlerce çalışanın olduğu dağıtım merkezlerinde ortak kullanım alanları ve WC'ler son derece bakımsız. Bir günde yüzlerce kişi ile muhatap olan PTT çalışanlarına aşı konusunda öncelik tanınmalı ve işyerleri her hafta sonu dezenfekte edilmelidir." diye konuştu.

Açıklamasında kamu emekçilerine verilen zammı da eleştiren Cemalettin Yüksel, 25 Kasım'da 1 günlük uyarı grevinin gerçekleşeceğini söyledi. Yüksel'in posta çalışanlarının sorunlarını da anlattığı açıklamanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber