Van'da gerginlilk...

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 03 Aralık 2009 14:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'ın Erciş İlçesi'nde, DTP'nin organizasyonuyla toplanan yaklaşık bin kişilik grup, teröristbaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıp yürümek istedi. Polis taş atıp, bankaların, kamu kurumlarının, işyerlerinin ve merkez karakolunun camlarını kıran grubu dağıtmak için gözyaşartıcı bomba ve tazyikli su kullandı. İlçe merkezi savaş alanına dönerken, DTP'li gruba ilçede toplanan bir grup vatandaş da karşı çıktı.

Bugün öğlen saatlerinde Zeydan Caddesi'nde toplanan yaklaşık 500 kişi, Öcalan'ın cezaevindeki koşullarının düzeltilmesi isteğiyle yürümek istedi. Polisin ısrarlı uyarılarına göstericiler taşla karşılık verdi. Bunun ardından çıkan olaylarla ilçe merkezi savaş alanına döndü. Polis, kendilerine taş atan gruba gözyaşartıcı bomba ve tazyikli suyla müdahele etti. Göstericiler, bu sırada bankalar, kamu kurum ve kuruluşları, merkez karakolu ile işyerlerinin taş yağmuruna tuttu.

Bunun üzerine işyerleri büyük zarar gören esnafın öncülüğünde toplanan karşı grup da, polise saldıran DTP'li gruba tepki gösterdi. Olaylar büyürken kalabalığın sayısı ikiye katlanıp bine yaklaştı. Olay çıkartanlarla, onlara tepki göstermek için biraraya gelen ve onların da sayıları zaman geçtikçe artan diğer kalabalık karşı karşıya geldi. Polis iki grubun çatışmasını engelledi.

DTP'lilere esnafın da tepki göstermesi ve karşılıklı taş atma olayları yüzünden ilçedeki polisler, olayları bastırmada yetersiz kaldı. Bunun üzerine Van'dan takviye ekipler istendi. Yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta bulunan Erciş İlçesi'ne başta özel halereket polisleri de olmak üzere çok sayıda polis gönderildi. Olayların halen sürdüğü ilçede geniş güvenlik önlemleri alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber