Sakarya'da domuz gribinden 2 kişi daha hayatını kaybetti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2009 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya'da halk arasında domuz gribi olarak bilinen pandemik gripten 18 yaşındaki bedensel engelli bir kız ile 41 yaşındaki bir erkek hasta daha yaşamını yitirdi. Son ölümlerle il genelinde gripten ölenlerin sayısı 8'e yükseldi.

Edinilen bilgiye göre, domuz gribi (H1N1) nedeniyle Sakarya Yenikent Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi gören 18 yaşındaki bedensel engelli bir kız ile Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Korucuk Kampüsü'nde yoğun bakımda tedavi gören 41 yaşındaki erkek hasta yaşamını yitirdi. Domuz gribi nedeniyle ölen 18 yaşındaki bedensel engelli kızın kronik akciğer rahatsızlığı bulunurken diğer erkek hastanın herhangi bir kronik rahatsızlığının bulunmadığı öğrenildi. İki kişinin ölümüyle birlikte ilde domuz gribinden ölenlerin sayısıda 8 oldu.

Sakarya İl Sağlık Müdürü Hasan Bektaş, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, ilde domuz gribi teşhisi konan 6 kişinin de yoğun bakımda tedavilerinin sürdüğünü söyledi. Bektaş, tedavileri süren hastaların 4'ünün Sakarya Yenikent Devlet Hatanesi'nde 2'sinin de Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde olduğunu bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber