Anadolu liselerine öğretmen seçimine dava

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Aralık 2009 11:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-İş Sendikası Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenleri Seçme Sınavı e-Kılavuzu ile ilgili olarak Danıştay'da dava açtı.

Dava dilekçesinde sınavda başarılı sayılma puanının 40 olarak belirlenmesinin kamu yararı ve hizmetin gereğine uygun olmadığı vurgulandı. Orta öğretimde bir öğrencinin bir dersten başarılı olması için en az 45 puan alması gerekirken bu okullara öğretmen seçiminde 40 puan şartı getirilmesinin etik olmamasının yanı sıra daha önce sınavsız atamaları iptal eden yargı kararlarını bertaraf etmeye yönelik olduğuna işaret edildi.

Dava dilekçesinde ayrıca atamaların valiliklerce yapılması ibaresinin de iptali istenmektedir. Atamaların valiliklerce yapılması nedeniyle sınavı kazanan öğretmenlerin başka illerdeki bu kapsamda olan okulları tercih etme hakları ellerinden alınmış olmaktaydı. Yani atamalar il içi ile sınırlı kalmaktaydı.

İşte Dava Dilekeçsi:

DANIŞTAY İLGİLİ DAİRE BAŞKANLIĞI'NA

İşlemin Niteliği Ve Sonuçları Uyarınca

Davalı İdarenin Cevap Süresinin Kısaltılması

ve

Savunma Alınıncaya ve Sonrasında Esas Hakkında Karar Verilinceye Kadar

Yürütmenin Durdurulması İstemlidir

DAVACI :Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (EĞİTİM-İŞ)

VEKİLLERİ : Av. Tansu BATUR- Av. Jale KURAL-Av. Bahadır Turan DURMAZ-Av. Ebru OĞUZ

Meşrutiyet Cad. 3/17 Kızılay/ANKARA

DAVALI : Milli Eğitim Bakanlığı-ANKARA

KONU :

Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenleri Seçme Sınavı e-Kılavuzu'nun

?SINAVIN DEĞERLENDİRMESİ? başlığı altında yer alan 8/b maddesinde geçen ?40(Kırk)? ibaresinin,

?ATAMA İŞLEMLERİ? başlığı altında yer alan 10/b maddesinin ?Sınavı Kazanan Adayların Atamalarının Yapılmasında:19.09.2009 tarihli ve 27354sayılı resmi Gazete'de yayımlanan ?Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenlerinin Seçimi ve Atamalarına Dair Yönetmelik?e göre adayların seçme sınavında almış oldukları puan ile bu puan da dâhil edilmek suretiyle ilgili yönetmeliğin Ek?2 Değerlendirme Formuna göre yapılan değerlendirme sonucunda almış oldukları puanın toplamından oluşan atamaya esas puan üstünlüğüne göre tercihleri de dikkate alınarak valiliklerce atama yapılır.? Hükmünde yer alan ?? valiliklerce atama yapılır.? ibaresinin,

Dayanak Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenlerinin Seçimi ve Atamalarına Dair Yönetmeliği'nin

?SEÇME SINAVININ DEĞERLENDİRİLMESİ? başlığı altında yer alan 12. Maddesinde geçen ?40(Kırk)?ibaresinin,

Öncelikle YÜRÜTMELERİNİN DURDURULMASI ve sonrasında İPTALİ talebinden ibarettir.

T.TARİHİ : 17.11.2009(Kılavuzun Yayın Tarihi)

AÇIKLAMALAR :

GENEL OLARAK

Bilindiği üzere, Anadolu Liseleri yabancı dil ağırlıklı eğitim vermek ve bu surette öğrencilerin yetenek ve kabiliyetlerine uygun yüksek öğretim programlarına hazırlanmalarını sağlamak amacıyla kurulmuş okullardır. Bu nedenle bu eğitim kurumlarında görev yapacak öğretmenlerin 657 sayılı yasada öngörülen kariyer ve liyakat kriterlerine ve bu kurumların amacına uygun kişiler arasından seçilmesi gerekliliği açıktır. Bu gereklilik nedeniyle, gerek bugüne kadar yürürlükte olan konuya ilişkin yönetmelikler gerekse hâlihazırda yürürlükte olan yönetmelik ile adı geçen eğitim kurumları öğretmenliği için SINAV şartı getirilmiş olup bu öğretmenlerin atama ve yer değiştirme işlemlerinin ?Sınav Puanı Üstünlüğüne? göre yapılacağı öngörülmüştür. Nitekim davalı idarenin, önceki yıllarda yayınlamış olduğu, yönetmelik ile ana kural olarak öngörülen ?sınav? koşuluna istisna getiren, 2005/73 sayılı genelge ve bu genelgeye dayanarak gerçekleştirdiği sınavsız öğretmen atamaları Danıştay 2. Dairesi'nin 2005/2651E. 2007/2508K. sayılı kararı ile iptal edilmiştir.

19.09.2009 tarih ve 27354 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ?Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenlerinin Seçimi ve Atamalarına Dair Yönetmelik? ile de yönetmelik kapsamındaki okullara gerçekleştirilecek öğretmen atamaları için ?SINAV? şartı kabul edilmiş olmasına karşın, yönetmeliğin ?Seçme Sınavının Değerlendirilmesi? başlığı altında yer alan 12. Maddesinin ?? sınavda KIRK ve daha yukarı puan alanlar başarılı sayılır.? şeklindeki hükmü ile sınavda başarılı sayılma puanın ?KIRIK(40)? olarak tespit edilerek SINAV SEMBOLİK HALE GETİRİLMİŞTİR.

Bununla birlikte, yönetmeliğin 20. Maddesi ile adayların atamaya esas puanlarının seçme sınavında almış oldukları puan ile bu puan da dâhil edilmek suretiyle Ek-2 Değerlendirme Formuna göre yapılan değerlendirme sonucunda almış oldukları puanın toplamından oluşacağı hükme bağlanmıştır. Bu surette, sınav başarı puanının ?KIRIK(40)? olarak tespit edildiği dikkate alındığında, adayların atamaya esas puanlarının hesabında EK-2 değerlendirme formunun ağırlık oluşturacağı açıktır. Bu düzenlemeler ışığında gerçekleştirilecek atamaların ?Sınav Puan Üstünlüğü? esasına dayalı olmadığı dolayısıyla yapılan sınavın tamamen SEMBOLİK bir anlam teşkil eder hale getirildiği açıktır.

Bununla birlikte, Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenleri Seçme Sınavı e-Kılavuzu'nun ?ATAMA İŞLEMLERİ? başlığı altında yer alan 10/b maddesinin ?Sınavı Kazanan Adayların Atamalarının Yapılmasında:19.09.2009 tarihli ve 27354sayılı resmi Gazete'de yayımlanan ?Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenlerinin Seçimi ve Atamalarına Dair Yönetmelik?e göre adayların seçme sınavında almış oldukları puan ile bu puan da dâhil edilmek suretiyle ilgili yönetmeliğin Ek?2 Değerlendirme Formuna göre yapılan değerlendirme sonucunda almış oldukları puanın toplamından oluşan atamaya esas puan üstünlüğüne göre tercihleri de dikkate alınarak valiliklerce atama yapılır.? Hükmünde geçen dava konusu ??valiliklerce atama yapılır.? İbaresi ile sınava giren adayların değerlendirme sonucu alacakları puana göre yalnızca il içinde atanabilmeleri mümkün kılınmıştır. Hâlbuki dayanak yönetmeliğin, sınav puanına göre yapılacak atamaların usul ve esaslarının hüküm altına alındığı, ?İlk Defa Atama? başlığı altında yer alan 20. Madde hükmünde atamaların yalnızca il içi ile sınırlı yapılacağına dair bir hüküm bulunmamaktadır. Bu surette, kılavuzun ?ATAMA İŞLEMLERİ? başlığı altında yer alan 10/b maddesinde yer verilen ??valiliklerce atama yapılır.? İbaresi ile yönetmelikte öngörülmeyen bir sınırlama getirilmiş olmasında hukuka uyarlılık bulunmamaktadır.

Yukarıda özetlemiş olduğumuz sebepler nedeniyle, Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenleri Seçme Sınavı e-Kılavuzu'nun ve dayanak Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenlerinin Seçimi ve Atamalarına Dair Yönetmeliği'nin dava konusu düzenlemelerine karşı işbu davayı açma mecburiyeti doğmuştur.

HUKUKU AYKIRILIK ve İPTAL NEDENLERİ

Seçme Sınavı Başarı Puanın ?KIRK(40)? Olarak Tespit Edilmesi Hakkında Açıklamalarımız;

Yukarıda izah etmiş olduğumuz üzere 19.09.2009 tarih ve 27354 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ?Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenlerinin Seçimi ve Atamalarına Dair Yönetmelik? in ?Seçme Sınavının Değerlendirilmesi? başlığı altında yer alan 12. maddesi ile seçme sınavında başarılı sayılma puanı ?KIRIK(40)? olarak tespit edilmiştir. Aynı düzenlemeye yönetmeliğe dayanılarak hazırlanan Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenleri Seçme Sınavı e-Kılavuz'un ?SINAVIN DEĞERLENDİRMESİ? başlığı altında yer alan 8/b maddesinde de yer verilmiştir. Adı geçen yönetmelik hükmü aynen şöyledir;

?Seçme sınavı yüz tam puan üzerinden değerlendirilir. Değerlendirmede adayların sorulara verdikleri doğru cevaplar dikkate alınır. Sınavda KIRK ve daha yukarı puan alanlar başarılı sayılır.?

?SINAV? şartı ve ?Sınav Puanı Üstünlüğü? esasına dayalı olarak atanma yönetmelik kapsamındaki eğitim kurumları açısından getirilmiş temel bir kıstastır. Sınav başarı puanının ?KIRK(40)? olarak tespit edilmesini, yani geçmişe oranla düşürülmesini, gerektiren HUKUKEN GEÇERLİ herhangi bir neden bulunmamakla birlikte, getirilen düzenleme KAMU YARARI ve HİZMET GEREKLERİ ile de bağdaşmamaktadır.

Öncelikle belirtmek gerekir ki, dava konusu yönetmeliğin yürürlükten kaldırdığı, 20.10.2006 tarih ve 26325 sayılı ?Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenlerinin Seçimi ve Atamalarına Dair Yönetmelik? in 10. Maddesi ile sınav başarı puanı en az 60(ATMIŞ) olarak kabul edilmişti. 19.09.2009 tarih ve 27354 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren dava konusu yönetmelik ile sınavda başarılı sayılma puanı KIRK(40)'a düşürülmüştür.

Yukarıda izah etmiş olduğumuz üzere, bugüne kadar adı geçen yönetmelik kapsamındaki eğitim kurumlarına sınavda başarılı olan öğretmenler arasından yine sınav puan üstünlüğüne göre öğretmen atanmaktaydı. Adı geçen eğitim kurumlarının nitelikleri nedeniyle zorunluluk arz eden bu uygulama ile bu kurumlarda, kurumların niteliğine uygun öğretmenlerin görev yapması amaçlanmış ve öğretmenler arasında yapılacak bu seçim OBJEKTİF bir kıstas olan SINAV ile gerçekleştirilmiştir.

Bugün halen, adı geçen yönetmelik kapsamındaki okulların özellik arz eden niteliklerinde bir değişiklik bulunmamaktadır ve bu nedenle bu kurumlarda, kurumların niteliğine uygun öğretmenlerin görev yapma gereksinimi halen devam etmektedir. Dolayısıyla, yönetmelik kapsamındaki kurumlarda görev yapacak öğretmenlerin seçimi için gerçekleştirlen sınavın başarı puanının ?KIRK(40)?'a düşürülmesine ilişkin dava konusu düzenlemenin HUKUKEN GEÇERLİ bir gerekçesi bulunmamaktadır.

Sınav başarı puanının ?KIRK(40)?olarak tespiti KAMU YARARI ve Hizmet Gerekleri ile bağdaşmamaktadır. Şöyle ki;

Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği'nin 16. Maddesinde öngörüldüğü şekliyle bir orta öğretim kurumu öğrencisinin sınıf geçme notu 45 (KIRK BEŞ) olarak tespit edilmişken, nitelikleri itibariyle özellik arz eden ve birer ortaöğretim kurumu olan Anadolu Liselerinde görev yapacak öğretmenler açısından başarı puanının ?KIRK(40)? olarak belirlenmesinde herhangi bir Kamu Yararı bulunmamakta ve bu surette yapılacak öğretmen seçimim Hizmet Gerekleri ile bağdaşmamaktadır.

Dava konusu düzenlemeler ile sınav başarı puanı ?KIRK(40)? olarak tespit edilerek SINAV SEMBOLİK HALE GETİRİLMİŞTİR ki bu durum YÖNETMELİĞİN AMACINA tümüyle aykırıdır.

Bilindiği üzere ?Sınav Puanı Üstünlüğü? yalnızca bu davanın konusunu oluşturan öğretmen atamaları açısından değil, uygulandığı her alanda OBJEKTİF değerlendirme imkânı veren bir yöntemdir. Nitekim, 19.09.2009 tarih ve 27354 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ?Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenlerinin Seçimi ve Atamalarına Dair Yönetmelik? ile de yönetmelik kapsamındaki okullara gerçekleştirilecek öğretmen atamaları için ?SINAV? şartı kabul edilmiş olmasına karşın, yönetmeliğin ?Seçme Sınavının Değerlendirilmesi? başlığı altında yer alan 12. Maddesinin ?? sınavda KIRK ve daha yukarı puan alanlar başarılı sayılır.? şeklindeki hükmü ile sınavda başarılı sayılma puanın ?KIRIK(40)? olarak tespit edilerek SINAV SEMBOLİK HALE GETİRİLMİŞTİR.

Adı geçen yönetmeliğin 20. Maddesi ile adayların atamaya esas puanlarının seçme sınavında almış oldukları puan ile bu puan da dâhil edilmek suretiyle Ek-2 Değerlendirme Formuna göre yapılan değerlendirme sonucunda almış oldukları puanın toplamından oluşacağı hükme bağlanmıştır. Bu surette, sınav başarı puanının ?KIRIK(40)? olarak tespit edildiği dikkate alındığında, adayların atamaya esas puanlarının hesabında EK-2 değerlendirme formunun ağırlık oluşturacağı açıktır. Bu düzenlemeler ışığında gerçekleştirilecek atamaların ?Sınav Puan Üstünlüğü? esasına dayalı olmadığı dolayısıyla yapılan sınavın tamamen SEMBOLİK bir anlam teşkil eder hale getirildiği açıktır.

Yukarıda da izah ettiğimiz üzere, sınav başarı puanının KIRK(40) olarak tespit edilmesi ve bu surette adayların atamaya esas puanlarının hesabında EK-2 değerlendirme formunun ağırlık kazanması ve puan hesaplamasında BELİRLEYİCİ unsur haline getirilmesi uygulamada adaletsiz ve hukuk dışı birçok uygulamayı da beraberinde getirecektir. Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenlerinin Seçimi ve Atamalarına Dair Yönetmeliği'nin ?SEÇME SINAVININ DEĞERLENDİRİLMESİ? başlığı altında yer alan 12. maddesi ile sınav başarı puanının ?KIRK(40)? olarak belirlenmesi suretiyle bu uygulamanın önünü açmıştır. Yukarıda izah etmiş olduğumuz üzere hukuken geçerli herhangi bir gerekçesi bulunmayan, hukuka aykırı ve adaletsiz sonuçlar doğuracağı açık olan, bu uygulamanın kadrolaşma, yandaş kayırma imkânı yaratmak için gerçekleştirilmiş olmasının dışında bir yorumu bulunmamaktadır.

Yukarıda izah etmiş olduğumuz nedenlerle, Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenlerinin Seçimi ve Atamalarına Dair Yönetmeliği'nin ?SEÇME SINAVININ DEĞERLENDİRİLMESİ? başlığı altında yer alan 12. Maddesinde ve Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenleri Seçme Sınavı e-Kılavuzu'nun ?SINAVIN DEĞERLENDİRMESİ? başlığı altında yer alan 8/b maddesinde geçen 40(Kırk)? ibaresinin HUKUKA AYKIRILIĞI, KAMU YARARI ve HİZMET GEREKLERİ ile BAĞDAŞMADIĞI ve EŞİTLİK ve ADALET İLKELERİNE aykırı sonuçlar doğuracağı açık olup iptali gerekmektedir.

Kılavuzun?ATAMA İŞLEMLERİ? başlığı altında yer alan 10/b maddesinde yer verilen ??valiliklerce atama yapılır.? İbaresi hakkında;

Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenleri Seçme Sınavı e-Kılavuzu'nun ?ATAMA İŞLEMLERİ? başlığı altında yer alan 10/b maddesi aynen şu şekildedir;

?Sınavı Kazanan Adayların Atamalarının Yapılmasında:19.09.2009 tarihli ve 27354sayılı resmi Gazete'de yayımlanan ?Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenlerinin Seçimi ve Atamalarına Dair Yönetmelik?e göre adayların seçme sınavında almış oldukları puan ile bu puan da dâhil edilmek suretiyle ilgili yönetmeliğin Ek?2 Değerlendirme Formuna göre yapılan değerlendirme sonucunda almış oldukları puanın toplamından oluşan atamaya esas puan üstünlüğüne göre tercihleri de dikkate alınarak valiliklerce atama yapılır??

Görüldüğü üzere, hükmünde geçen dava konusu ??valiliklerce atama yapılır.? İbaresi ile sınava giren adayların değerlendirme sonucu alacakları puana göre yalnızca il içinde atanabilmeleri mümkün kılınmıştır. Hâlbuki dayanak yönetmeliğin, sınav puanına göre yapılacak atamaların usul ve esaslarının hüküm altına alındığı, ?İlk Defa Atama? başlığı altında yer alan 20. Madde hükmünde sınav sonucunda başarılı sayılana adayların yalnızca il içerisinde atanabileceklerine ilişkin bir düzenlemeye yer verilmemiştir. Dayanak Yönetmeliğin konuya ilişkin 20. madde hükmü aynen şöyledir;

?İlk defa atama MADDE 20 ? (1) Bu Yönetmelik kapsamında sayılan eğitim kurumlarına, adayların seçme sınavında almış oldukları puan ile bu puan da dâhil edilmek suretiyle Ek-2 Değerlendirme Formuna göre yapılan değerlendirme sonucunda almış oldukları puanın toplamından oluşan atamaya esas puan üstünlüğüne göre tercihleri de dikkate alınarak atama yapılır. Puan eşitliği hâlinde öğretmenlikteki hizmet süresi fazla olana öncelik verilir. Bununla da eşitliğin bozulmaması durumunda atanacak aday bilgisayar kurası ile belirlenir??

Görüldüğü üzere, dayanak yönetmelikte seçme sınavı sonucunda gerçekleştirilecek atamaların yalnızca il içi ile sınırlı yapılacağına dair bir hüküm bulunmamaktadır. Bu surette, kılavuzun ?ATAMA İŞLEMLERİ? başlığı altında yer alan 10/b maddesinde yer verilen ??valiliklerce atama yapılır.? İbaresi ile yönetmelikte öngörülmeyen bir sınırlama getirilmiştir. olmasında hukuka uyarlılık bulunmamaktadır.

YÜRÜTMENİN DURDURULMASI TALEBİ HAKKINDA

Somut davada, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununun 27/2.maddesinde belirtilen koşullar gerçekleşmiş bulunmaktadır. Yukarıda izah etmiş olduğumuz üzere dava konusu düzenlemelerin hukuka aykırılığı açık olup yürütmenin durdurulmaması halinde doğacak zararın sonradan telafisi mümkün olmayacaktır. Şöyle ki; Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenleri Seçme Sınavı e-Kılavuzu gereğince Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenleri Seçme Sınavı 27 Aralık 2009 PAZAR günü gerçekleştirilecektir ve sonrasında dava konusu düzenlemelere dayanılarak hesaplama yapılacak ve sonuçlar 11 OCAK 2010 tarihinde ilan edilerek atama işlemleri tesis edilecektir. Dolayısıyla dava konusu düzenlemelerin yürütmesinin durdurulmaması halinde dava konusu düzenlemelere dayanılarak puan hesaplamaları yapılacak ve yapılan hesaplamaya istinaden atamalar gerçekleştirilecektir bu surette dava konusu düzenlemelerin yargılama neticesinde iptal edilmesi halinde yapılan hesaplama ve atamalar dayanaktan yoksun hale geleceğinden, ödemelerin iadesi gerekecektir. Bu durumun gerek idare açısından gerekse ataması yapılanlar ve yapılamayanlar açısından doğuracağı zararın sonradan telafisi mümkün olamayacağından dava konusu düzenlemelerin, davalı idarenin savunması alınıncaya ve sonrasında dava sonuçlanıncaya kadar YÜRÜTMESİNİN DURUDURULMASINI talep etme mecburiyeti doğmuştur.

SONUÇ ve İSTEM: Yukarıda arz ve izah olunan sebeplerle birlikte mahkemenizce re'sen gözetilecek hususlar dikkate alınarak;

Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenleri Seçme Sınavı e-Kılavuzu'nun

?SINAVIN DEĞERLENDİRMESİ? başlığı altında yer alan 8/b maddesinde geçen ?40(Kırk)? ibaresinin,

?ATAMA İŞLEMLERİ? başlığı altında yer alan 10/b maddesinin ?Sınavı Kazanan Adayların Atamalarının Yapılmasında:19.09.2009 tarihli ve 27354sayılı resmi Gazete'de yayımlanan ?Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenlerinin Seçimi ve Atamalarına Dair Yönetmelik?e göre adayların seçme sınavında almış oldukları puan ile bu puan da dâhil edilmek suretiyle ilgili yönetmeliğin Ek?2 Değerlendirme Formuna göre yapılan değerlendirme sonucunda almış oldukları puanın toplamından oluşan atamaya esas puan üstünlüğüne göre tercihleri de dikkate alınarak valiliklerce atama yapılır.? Hükmünde yer alan ?? valiliklerce atama yapılır.? İbaresinin,

Dayanak Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenlerinin Seçimi ve Atamalarına Dair Yönetmeliği'nin

?SEÇME SINAVININ DEĞERLENDİRİLMESİ? başlığı altında yer alan 12. Maddesinde geçen ?40(Kırk)?ibaresinin,

davalı idarenin savunması alınıncaya ve sonrasında dava sonuçlanıncaya kadar, YÜRÜTMESİNİN DURDURULMASINA ve sonrasında İPTALİNE,

Uyuşmazlığın niteliği ve sonuçları itibariyle ivedilik arz etmesi nedeniyle, davalı idarenin savunmasının alınmasına karar verilmesi halinde, savunma süresinin kısaltılmasına,

Yargılama giderleri ve vekâlet ücretinin karşı tarafa yükletilmesine karar verilmesini saygılarımızla arz ve talep ederiz. 24.12.2009

EĞİTİM İŞ SENDİKASI

Vekilleri

Av. Tansu BATUR Av. Jale KURAL Av. Bahadır Turan DURMAZ Av. Ebru OĞUZ

EKLER :

Onaylı vekâletname sureti ve yetki belgesi

Dava Konusu Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenleri Seçme Sınavı e-Kılavuzu'nun

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenlerinin Seçimi ve Atamalarına Dair Yönetmeliği

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber