Köşk seçimi için resimli oy pusulası

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 11 Şubat 2010 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine ilişkin yasa tasarısı üzerinde Adalet Bakanlığı, Maliye, YSK ve siyasi partiler yeniden bir çalışma yapacak. Oy pusulasında adayların fotoğraflarının da yer alması gündemde.

CNN TÜRK muhabiri Sema Ecer'in edindiği bilgilere göre, alt komisyon tasarının tümünü gözden geçirdi.

Tasarının, "devlet memurları ve diğer kamu görevlilerinin adaylığı" ve adayların toplayacakları yardımlara ilişkin maddeleri üzerinde tartışma oldu.

CHPli İsa Gök, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın aday olmaları durumunda seçime kadar görevlerinden çekilmeyeceklerine ilişkin düzenlemenin Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu söyledi ve "Bu süreçte devletin tüm imkanlarını kullanacaklar. Bu haksızlık değil mi? Başbakan kendi cumhurbaşkanlığının yolunu açmak için bu kanunu çıkartırıyor" dedi.

İsa Gök, adayların alacakları yardımlar içinse, "Adeta bir soygun maddesi. Tarikatlarla bağlantılı bir adayın önünü cemaat paraları ile açacak bir düzenleme" ifadesini kullandı.

Görüşmeler sırasında, Yüksek Seçim Kurulu temsilcileri de, seçim sürecindeki oy pusalalarının basımı, boya, kağıt temini gibi konuların Kamu İhale Yasası dışına çıkarılmasını öngören bir önerge verdi. Bu önerge de tartışmaya neden oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber