Öğretmeni öldüren zanlıyı, linç edilmekten polis kurtardı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2010 07:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ardahan'ın Göle ilçesinde anaokulu öğretmeni Saadet Uslu'yu satırla katleden saldırgan Yalçın Algan (42) tutuklanarak Ardahan Kapalı Cezaevi'ne konuldu. Zanlı, Ardahan Kapalı Cezaevi'ne getirilirken vatandaşlar tarafından linç edilmek istendi.

Zanlı savcıya verdiği ifadede, İstanbul'da ana sınıfı öğretmeniyle duygusal bir ilişki yaşadığını ileri sürdü. Uslu'nun nişanlandığını duyunca öfkesinden böyle bir cinayet işlediğini söyleyen zanlı, "Onu çok seviyordum. İstanbul'da bir süre bir ilişkimiz oldu. Daha sonra bana yüz vermemeye başladı. Ardahan'a tayini çıktığını duydum. Takip ederek Göle ilçesine geldim. İlçede araştırmaya başladım. Evini tespit ettikten sonra sabah göreve giderken yanına gittim. Onsuz yaşayamayacağımı söyledim. Bana yüz vermeyerek beni tersledi. Daha önce de nişanlandığını duymuştum. O öfkeyle yanımda getirdiğim kesici aletle öldürdüm. Şimdi çok pişmanım." dedi.

Zanlı, Ardahan Kapalı Cezaevi'ne getirilirken ilçedekiler tarafından linç edilmek istendi. Göle Oltu Caddesi'nde toplanan halk, zanlının bindirildiği polis aracının arkasından koşarak saldırganı linç etmek istedi. Öfkeli halkı polis yatıştırmakta güçlük çekti. Toplanan halkın dağılması için polis havaya sık sık ateş açtı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber