Arınç: Baykal iki yanlış yapıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mart 2010 19:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lideri Deniz Baykal'ın Anayasa değişikliği çalışmaları konusunda 2 yanlış yaptığını söyledi. Baykal'ın Anayasa değişikliğinin içeriğini görmeden peşin hükümlerle hareket ettiğini söyleyen Arınç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için kullandığı, "Bu oyuna alet olmayın" sözlerinin de doğru olmadığını söyledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ürdün'e seyahati öncesi Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıda basın mensuplarının soruları üzerine Arınç, CHP Lideri Deniz Baykal'ın bir gazete yayınlanan röportajında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e hitaben "Bu oyuna alet olmayın" sözleri ve Anayasa değişikliği konusundaki açıklamalarını değerlendirdi. CHP Lideri'nin iki yanlış yaptığını söyleyen Arınç, "Bir tanesi henüz anayasa değişikliği paketinde hangi konular olduğunu bilmeden, içinde ne var diye de sormadan. Bu konular üzerinde bir hazırlık yapıp, karşılıklı diyalog ve uzlaşma ortamı içinde bunları konuşmadan, peşinen bu değişikliklere karşı çıkıyor. Bu bir siyasetçi, Anamuhalet Partisi Lideri için fevkalade yanlış bir konu Önce bu pakette hangi konular var. Gelen değişiklik önerileri nelerdir. Bu konular bilinir ondan sonra tartışmaya açılır. Destekleyip, desteklememe konusunda da kendilerinin görüşleri ortaya konmuş olur. Peşinen karşı çıkmak bu anayasa değişikliklerini bu iktidar bu parlamento yapamaz diye konuşmak bence fevkalade yanlış." ifadelerini kullandı.

Baykal'ın bir gazetede yer alan röportajında Anayasa değişikliği konusunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e hitaben, "Bu oyuna alet olmayın" sözlerini de eleştiren Arınç, "İkincisi bu gün yayınlanan röportajı ben de okudum. Sayın Cumhurbaşkanı için 'Bu oyuna alet olmayın' şeklinde bir ifade fevkalade yanlış bir ifadedir. Kimse kimseye akıl vermesin bir, ikincisi bir Cumhurbaşkanına hitap bu şekilde olmaz. Biz biliriz ki Sayın Cumhurbaşkanı ne hiç kimsenin oyununa gelebilecek ne de bir konuda peşin bir hükümlü davranacak bir insan değildir. İleriye sürdüğü tez de hukuken bu güne kadar mümkün olmayan bir uygulamadır. Anayasa'nın 175. Maddesi değişikliklerin hangi yöntemle yapılacağını, bunun için ne gerektiğini, yani hem usul esas bakımından hem de parlamento içinde görüşme yöntemleri bakımından neler getirdiğini hepimiz biliyoruz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber