Gözaltında intihar tesadüflerle dolu

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 28 Mart 2010 11:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Erhan ÖZTÜRK

Kimlik kontrolünde gözaltına alındıktan sonra karakoldaki kamerası olmayan tek odada intihar ettiği öne sürülen gencin ailesi, "tutanaktaki imza oğlumuzun değil" diyor

Zonguldak Devrek'te acemi birliğini tamamladıktan sonra izinli olarak İstanbul'a gelen Osman Aslı'nın ölümündeki çelişkiler, "Bu kadar tesadüf fazla" dedirtecek cinsten. Kimlik kontrolü sırasında gözaltına alınarak Avcılar Firuzköy Karakolu'na getirilen gencin binaya girişi, karakol içindeki görüntüsü ve battaniyeye sarılı şekilde çıkarılışı kamera görüntülerinde sadece 12 saniye sürüyor. Gözaltına alınırken kemer ve ayakkabı bağı ve diğer eşyalarına el konulmayan Osman Aslı, polis tutanağına göre pencerenin pervaz demirine botunun bağını bağlayarak intihar ediyor. Asıl tesadüf ise Aslı'nın kamerası bulunmayan avukat odasında canına kıyması... İddiaya göre Osman Aslı, nöbetçi memurun anahtarları unutup evine götürmesi nedeniyle nezarethane yerine avukat odasına konuldu. 18 Aralık'ta saat 17.00 sıralarında Avcılar Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'nden GBT'sine bakılmak için gözaltına alınıp karakola götürülen Aslı'nın, karakolda tutulan tutanaktaki imzası ile dağıtım tutanağına attığı imzaların birbirinden farklı olduğunu iddia eden ailenin avukatı Bülent Akbay, imza tespiti isteyeceklerini söyledi.

BATTANİYEYE SARILIYDI

Oğlunun asker çantasını 4 aydır hiç açmadığını belirten baba İsmet Aslı şöyle konuştu: "Oğlumun bağcıkla intihar ettiğine inanmıyorum. Karakoldaki görüntüleri izledim. Saat 19.00'da nezarethane görevlisi gitti. 19.15'te görevi teslim alan memur, avukat odasına girdi. Bir dakika sonra panikle çıktı. Sonra 4 memur, Osman'ı battaniyeye sarılı halde dışarı çıkardı. Burnunun kenarında morluk vardı. Oğlumun karakolda dövüldüğünü düşünüyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber