20 gündür haber alınamayan öğretmeni arama çalışmaları sürüyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2010 15:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir'in Mihalgazi ilçesinde, 15 Mart'ta arkadaşlarıyla gittiği piknikten dönerken kaybolan ve hala bulunamayan öğretmen Mehmet Ali Örkmez'i arama çalışmaları Bilecik'e kaydırıldı. Polis ve jandarmanın ardından Arama Kurtarma Derneği (AKUT) de kayıp Örkmez´i arama çalışmalarını bölgeye yakın olan Bilecik'te sürdürüyor.

Alınan bilgiye göre, 6 yıl önce İzmir 9 Eylül Üniversitesi Fen Fakültesi'nden mezun olan Mehmet Ali Örkmez (30), Mihalgazi İlköğretim Okulu'nda fen bilgisi öğretmeni öğretmen olarak göreve başladı. Şanlıurfa Siverekli olan Örkmez, 15 Mart'ta meslektaşları Ahmet Altay, Mustafa Derin, Abbas Kaplan, Sinan Çektemir ile Sakarılıca Kaplıcaları'na pikniğe gitti. Örkmez, 26 SL 652 plakalı Ahmet Atlay'ın idaresindeki otomobille piknikten aynı günün akşam saatlerinde ilçe merkezine dönmek için yola çıktı. Ancak, piknik dönüşünde Atlay idaresindeki otomobil yol kenarındaki bir kayaya çarptı. Maddi hasarın meydana geldiği kazadan sonra aynı araçla ilçeye gelen öğretmenlerden Örkmez, ikamet ettiği lojmanlara yakın ve Sakarya Nehri'nin geçtiği bölgede arkadaşlarıyla vedalaşarak araçtan indi. Ardından evlerine giden 3 öğretmen, sabah okula geldiklerinde arkadaşları Örkmez'in derse girmediğini fark etti. Evini ve cep telefonunu arayan arkadaşları Örkmez'den haber alamayınca durumu güvenlik güçlerine bildirdi.

Güvenlik güçleri, cep telefonu kapalı olan Örkmez'in kaldığı lojmanı aradıktan sonra yakınlarıyla irtibata geçti. Bunun üzerine bekâr olan Örkmez'in bulunması için çalışma başlatıldı. Akut, polis ve jandarma ekipleri öğretmenin piknik yaptığı alan ile kaybolduğu lojman arasında bir kez köpeklerle arama yaptı. Ardından bölgeden geçen Sakarya Çayı'na bağlı sulama kanalının suları kesildi, toprak kazılarak tabanı arandı. Sakarya Çayı ile sulama kanalında günlerce arama yapıldı. Ancak 20 gündür bölgede yapılan çalışmalar netice vermeyince, arama çalışmaları bu kez Mihalgazi'ye yakın olan Bilecik ilinde başlatıldı.

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Eskişehir Birimi, Örkmez'in kaybolduğu bölgeye yakın olan Bilecik'e giderek arama çalışmalarını burada sürdürüyor. 5 kişilik AKUT ekibi, Bilecik'in Vezirhan köyünden Osmaneli ilçesine kadar olan bütün bölgeyi karadan ve sudan aradı. Jandarmanın da katıldığı aramalarda şu ana kadar Örkmez öğretmenle ilgili bir ipucuna rastlanmadı. AKUT Sorumlusu Bilgin Türkmentepe, "Şuana kadar aradığımız yerlerde Örkmez ile ilgili ipucuna rastlamadık. Arama çalışmalarına devam edeceğiz." dedi.

ÖRKMEZ'İN AİLESİ PERİŞAN

Kayıp oğullarından 20 gündür bir haber alamayan Örkmez ailesi ise üzgün. Kardeşi Mustafa Örkmez, " Ağabeyimle kendi halinde bir insandı. Hiç bir yerle bağlantısı yoktu. Tüm arkadaşlarıyla görüştük. Nereye gitmiş gelmiş olabilir diye. Ama bir netice yok. Kaçırılmış da olabilir. Şu anda her şeyi göz önünde bulundurmak gerekir." diye konuştu.

Baba Ramazan Örkmez de " 20 gündür süren aramalar bir netice vermedi. Oğlum kaçırılmış da olabilir. Oğlumun yerini bilen, gören varsa haber versin." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber