Balyoz gözaltılarının ses kaydı alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Nisan 2010 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Balyoz Planı? iddiaları soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve savcılıkça sorgulamaları yapılan kimi emekli ve muvazzaf şüphelilere, ses kayıtları için ?Selimiye Kışlası, 1. Ordu Komutanlığı tarihçesi? gibi metinlerin okutulduğu öğrenildi.

Soruşturma kapsamında bugün Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine sevk edilen emekli Gülhane Askeri Tıp Akademisi Komutanı Tuğgeneral Tuncay Çakan ile dün İstanbul Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesince tutuklanan emekli Tümgeneral Nuri Ali Karababa'ya ses kaydının alınması için okutulan metinde ?Selimiye Kışlası, 1. Ordu Komutanlığı tarihçesi?nin yer aldığı belirtildi.

Emekli Tuğgeneral Çakan'ın avukatı Armağan Güner ile emekli Tümgeneral Nuri Ali Karababa'nın avukatı Barış Tepecik, müvekkillerine ?Selimiye Kışlası, 1. Ordu Komutanlığı Tarihçesi?nin yazılı olduğu dört sayfalık bir metnin okutulduğunu söyledi.

Bazı şüphelilerin, emniyet ve savcılık soruşturması aşamasında ses kayıtları alınırken bu kişilere kültür-sanat dergileri ve Osmanlı sanatına ilişkin kitaplardan bölümler okutulduğu kaydedildi.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcılarının, adliyede alınan ses kayıt örneklerinden bir kısmını, seminere ait ses kayıtlarıyla karşılaştırılması için İstanbul Emniyet Müdürlüğüne gönderdiği ve emniyetten rapor gelmesinin beklendiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber