Hâkime 'çapkınlık' sorgusu

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 15 Nisan 2010 09:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Mesut ALTUN

Başmüfettişlik, sevgilisini dövdüğü iddiasıyla gündeme gelen hâkim U.B.'den evliyken ve boşandıktan sonra birlikte olduğu kadınlarla ilgili savunma istedi

Adalet Başmüfettişliği, 'hayat kadınlarıyla ilişki kurduğu' iddiasıyla teknik takibe alınan Hâkim U.B.'den savunma istedi. U.B.'ye evliyken ve boşandıktan sonra birlikte olduğu kadınlar soruldu. Bakırköy Adliyesi hâkimi olan 55 yaşındaki U.B.'nin adı Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Can'ın talebiyle 'hayat kadınlarıyla cinsel ilişki yaşadığı' iddiasıyla dinlenen hâkimler arasında yer almıştı. U.B., geçtiğimiz günlerde de, basın danışmanı olan 38 yaşındaki sevgilisi S.M.'yi dövdüğü iddiasıyla gündeme gelmişti. Adalet Başmüfettişliği, yürüttüğü soruşturma kapmasında hâkim U.B.'den savunma istedi. Adalet Başmüfettişi Halit Kıvrıl'ın imzasını taşıyan 3 Aralık 2009 tarihli resmi yazıda U.B.'ye birlikte olduğu kadınların isimleri, bu kadınlarla ne kadar süreyle ve nerede birlikte olduğu soruldu.

'HAKKINIZDA DELİL VAR'

Savunma talebi yazısında, "Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın 30 Nisan 2008 ve 1 Eylül 2009 tarihli soruşturma yazıları uyarınca hakkınızda yapılan araştırma sonucunda, evli olduğunuz tarihlerde ve eşinizden boşandıktan sonra bir vakfın koro çalışmaları sırasında 2005'te tanıştığınız Z.H. ile 2007'nin aralık ayından 2009 nisanına dek, çoğunlukla adı geçen bayanın evinde kalmak suretiyle birlikte yaşadığınız; aynı dönemde bir arkadaş ortamında tanıştığınız Z.A. ile 1.5 yıl beraber olduğunuz, ayrıca aynı tarihlere denk gelecek şekilde Z.E.P. ve ismi açıklanmayan farklı bayanlarla lojmanınızda ve değişik yerlerde birlikte görüldüğünüz hususlarında deliller elde edilmiştir" denildi. Konuyla ilgili görüşmek istediğimiz U.B.'nin 15 günlük izne çıktığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber