Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Ali Kaya hakkında suç duyurusu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2010 16:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi Üye Hakimlerinden Ali Kaya hakkında sanık avukatlarıyla ile yakın diyaloğa girdiği iddiası ile Adalet Bakanlığı ve Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'in iki numaralı sanık olarak yargılandığı Erzincan'daki silahlı terör örgütü davasının görüldüğü Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi Hakim Ali Kaya hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Dava da karşı oy kullanan Hakim Ali Kaya hakkında Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'na ve Adalet Bakanlığı'na yapılan suç duyurusunda 'görevi kötüye kullandığı' iddia edildi. Davaya müdahil olma talebinde bulunan Avukat Hatip Dursun, 14 Mayıs'ta Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'na sunduğu dilekçesinde Hakim Ali Kaya'nın sanık avukatları ile yakın diyalog ve temas içerisine girdiği bilgisine yer verdi.

Dilekçede özetle şöyle denildi: "Duruşma sırasında ve haricinde sanık avukatları ile yakın diyalog ve temas içerisine girmiş, duruşma devam ederken sanık İhan Cihaner vekili Avukat Hikmet Aksakallı, kürsü yanına giderek hakim beyle bir süre kimsenin duyamayacağı şekilde kendi aralarında konuşmuşlardır. İçeriğini iki tarafın bildiği bizim muttali olmadığımız şüphe uyandıran bu olaylar üye hakim Ali Kaya'nın sanık vekillerinin talepleri doğrultusunda ve sanıkların lehine alınan kararlara muhalefet şerhi düşmesine sebep olmuştur"

Üye Hakim Ali Kaya'nın sergilediği davranışlar ve verdiği karalarla tarafsızlığını yitirerek görevi kötüye kullandığı kaydedilen dilekçede, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kanunu'nun 68. maddesindeki 'Yaptıkları işler veya davranışlarıyla görevini doğru ve tarafsız yapamayacağı kanısını uyandırmak, hatır ve gönüle bakarak veya kişisel duygulara kapılarak görev yaptığı kanısını uyandırmak' ile 65. maddenin 'Hizmet içinde ve dışında, resmi sıfatının gerektirdiği saygınlık ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışlarda bulunmak' bendlerine aykırı davrandığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber