LYS'ye girmeyi beklerken sınav kayıtlarının yapılmadığını öğrendi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2010 17:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Lisans Yerleştirme Sınavı(LYS)'na girmeyi beklerken sınav kayıtlarının yapılmadığını öğrenen öğrencilerin hayalleri yıkıldı.

Gemlik İmam Hatip Lisesi 12. sınıf öğrencilerinden 11 kişi sınava giriş belgelerinin gelmemesi sebebiyle Uludağ Üniversitesi Gemlik Yerleşkesi'ne müracaat etti. Burada sınav için müracaatlarının yapılmadığını öğrenen öğrenciler büyük şok yaşadı. Mağduriyetlerinin giderilmesi için okul idaresine müracaat eden öğrenciler, 'yapılacak bir şey yok' cevabını aldı. Mağdurlardan M.A. ve E.A., "Sınava girecek öğrencilerin kayıtları okul idaresi tarafından yapıldı. 29 öğrencinin kaydı kurumsal şifre ile kaydedildi. Onlarda herhangi bir sorun çıkmadı. 11 öğrencin kaydı ise bireysel şifre ile yapıldı. Bize kayıtlarımızın yapıldığı söylendi. Sınav kâğıtlarımız gelmeyince kayıt merkezine gittik. Ancak kayıtlarımızın yapılmadığını öğrendik. Okul idaresi sorumluluğun kendilerinde olmadığını belirterek başvuruların bireysel yapıldığından dolayı yapılacak bir şey olmadığını söyledi." dediler.

Okul yetkilileri ise öğrencilerin bireysel başvuru yaptıklarını belirtirken, hatanın sistemde olduğunu, gerekli yerlere başvuru yaptıklarını ama sonuç alamadıklarını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber