Öğrencilerin Babaları SGK' ya bildirilecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Haziran 2010 21:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Millî Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığının 16/06/2010 tarih, 3957 sayı ve

?5510 sayılı Kanunun 8'inci Maddesinin 7' inci Fıkrasının Uygulanması? konulu ve 2010/39 nolu Genelgesine göre; Resmi ilk ve ortaöğretimde, öğrencilerin kaydı esnasında velilerin mutlaka meslek bilgilerinin işyeri unvanı ve adresi ile birlikte alınarak SGK' ya bildirimi sağlanacak.

Millî Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığının 16/06/2010 tarih, 3957 sayı ve

?5510 sayılı Kanunun 8'inci Maddesinin 7' inci Fıkrasının Uygulanması? konulu ve 2010/39 nolu Genelgelerinde; ?Bilindiği üzere. 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 8'inci maddesinin 7'nci fıkrasında yer alan ?Kamu idareleri ile bankalar, Kurumca sağlanacak elektronik altyapıdan yararlanmak suretiyle, kurumca belirlenecek işlemlerde, işlem yaptığı kişilerin sigortalılık bakımından tescilli olup olmadığını kontrol etmek ve sigortasız olduğunu tespit ettiği kişileri kuruma bildirmekle yükümlüdürler? hükmüne istinaden 28.09.2008 tarihli ve 27011 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan ?5S10 sayılı Kanunun 8'inci Maddesinin Yedinci Fıkrasının Uygulanması Hakkında Tebliğ"in 1'inci maddesinde;

Millî Eğitim Bakanlığınca:

a) Resmi ilk ve ortaöğretimde, öğrencilerin kaydı esnasında velilerin mutlaka meslek bilgilerinin işyeri unvanı ve adresi ile birlikte alınarak Kuruma bildirimi sağlanır.

b)1) 08.02.2007 tarihli ve 5580 sayılı "Özel Eğitim Kurumlan Kanunu" gereğince: "okul öncesi eğitim", "özel eğitim okulları ile çeşitli kursları", "uzaktan eğitim yapan kuruluşlar", "dershaneler" "motorlu taşıt sürücüleri kursları", "hizmet içi eğitim merkezleri", "öğrenci etüt eğitim merkezleri" ve "özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile benzeri özel eğitim kurumları "na açılma İzni verilmesinde: "işyeri unvanı ve adresi" ile anılan Yönetmeliğe göre zorunlu olarak istihdam edilen personele ait "iş sözleşmeleri" Kuruma verilir.

2) Bu bendin (l) numaralı alt bendinde sayılan özel eğitim kurumlarından: "özel kreş. anaokulu, ilk ve orta öğretim", "özel kurslar" (15 yaşından küçükler için), "dershaneler" ve "özel destek veya rehabilitasyon merkezleri" kayıt esnasında, öğrenci ve/ileri ve hayatta olan anne ve babalarına ait mesleki bilgileri ve "işyeri unvanı ve adresi", "motorlu taşıt sürücüleri kursları"nda kursiyerlere ait "meslek" ve "çalışılan işyerinin unvanı ve adresi" bilgileri mutlaka alınarak Kuruma verilmesi sağlanır.

3)31.12.2004 tarihli ve 25659 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Özel Öğrenci Yurtları Yönetmeliği" gereğince, özel yurtların açılmasına izin verilmesi aşamasında "işyeri unvan ve adres" bilgileri ile Yönetmeliğe göre yurtlarda zorunlu olarak çalışması gereken personele ait kimlik bilgileri Kuruma bildirilir.

4)Her türlü özel eğitim kurumlarının ilgili yönetmelikler gereğince denetlenmesi ve teftişi esnasında, denetleyen birim tarafından buralarda çalışanların kimlik bilgileri de alınarak Kuruma bildirilmesi sağlanır. Hükümlerine yer verilmiştir.

Ayrıca, 21.04.2010 tarihli ve 27559 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan "5510 Sayılı Kanunun 8 'inci Maddesinin Yedinci Fıkrasının Uygulanması Hakkında Tebliğin Bazı Maddelerinde Değişiktik Yapılmasına Dair Tebliğ" ile söz konusu Tebliğin 1 Kinci maddesinin (b) bendine aşağıdaki alt bentler eklenmiştir.

"5) Millî eğitim il müdürlüklerinden öğrenci taşıma işini alan servis sahipleri ile bu servis araçlarında çalışanların kimlik bilgileri Kuruma bildirilir.

6) Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda kantin işletenler ile bunların yanında çalışan kişilerin kimlik bilgilerinin Kuruma verilmesi sağlanır. "

Bu kapsamda, söz konusu Tebliğ hükümlerinin yerine getirilmesi bakımından Bakanlığımız merkez birimleri ve il milli eğitim müdürlüklerince doğrudan, ilçe milli eğitim müdürlüklerince il milli eğitim müdürlükleri aracılığı ile istenilen bilgilerin ekte yer alan formla birlikle sosyal güvenlik il müdürlükleri/sosyal güvenlik merkezlerine aylık dönemler halinde düzenli olarak bildirilmesi hususunda; Bilgilerinizi ve gereğini Önemle rica ederim.? Açıklamasında bulunuldu.

Ek?1 5510 Sayılı Kanunun 8 İnci Maddesinin Yedinci Fıkrasının Uygulanması Hakkında Tebliğ'e İstinaden Kullanılması Zorunlu Mesleki Bilgiler Formu

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/zip/gen3957_39Ek-1.zip

Ahmet Kandemir

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber