Kazanılan Dava Sayısının Artması Üzerine, Harcırah Kanunu Değişiyor

Sağlık ve eş durumu nedeniyle naklen atanan memurlara harcırah verilmediğini, ancak dava açanların harcırah alabildiğini daha önce sitemizde açıklamıştık. Açılan dava sayısının artması nedeniyle 6245 sayılı Harcırah Kanunu değiştirilmektedir. Yapılan düzenleme ile eş ve sağlık durumu nedeniyle yapılan naklen atamalara harcırah verilmesi yönünde, kanuna hüküm konulmaktadır. Ayrıntılar için başlığa tıklayın.

Haber Giriş : 03 Mart 2005 00:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

6245 sayılı Kanunda yapılması öngörülen değişiklik aşağıda şekildedir:
"a) 10 uncu maddesinin (1) numaralı bendindeki, "Kendi yazılı talepleri üzerine gönderilenler hariç olmak üzere;" ibaresi, "Zorunlu yer değiştirme, sınav, sağlık sebepleri ve eş durumu (bu madde uyarınca sürekli görev yolluğu almaya hak kazananların eşlerinin atamaları) dışında kendi yazılı talepleri üzerine gönderilenler hariç olmak üzere;" şeklinde değiştirilmiştir. "

Yukarıda yer vermiş olduğumuz değişiklik maddesine göre eş ve sağlık durumu özürleri yanında zorunlu yer değiştirme ve sınav nedeniyle yapılacak yer değiştirmelerde de harcırah verilmesi yönünde değişikliğe gidilmektedir. Ancak eş durumuna ilişkin özel bir durum getirilmektedir. Buna göre eş durumundan dolayı harcırah verilebilmesi için eşin sürekli görev yolluğuna hak kazanması şartı getirilmektedir.

Harcırahlara ilişkin olarak daha önce hazırlamış olduğumuz ayrıntılı açıklama için tıklayınız.

Not: Konuya ilişkin kanun taslağı Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilmiş olup, önümüzdeki günlerde Meclis Genel Kuruluna gelecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber