Türkiye Halter Şampiyonu 'Evet' diyecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Ağustos 2010 13:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anayasa değişikliği paketine hemen her çevreden destek gelmeye devam ediyor. Son destek ise Türkiye Halter Şampiyonu Şakir Kardaş'tan geldi.

12 Eylül darbesinde binlerce insanın hayatını kaybettiğini, cezaevlerinin işkencehanelere dönüştüğünü ve hukukun rafa kaldırıldığını savunan başarılı sporcu Kardaş, ?Yaşanan acılar çok büyük. Değişiklik paketi, bu acıları unutturamasa da o günlerle hesaplaşmanın önünü açıyor ve aynı acıların bir daha yaşanmamasının önlemi alınıyor? dedi.

?Hayır? demek için neden göremiyorum

Daha fazla özgürlük ve insan hakları için referandumda ?evet? oyu kullanacağını açıklayan genç sporcu, ?sandıktan evet oyu çıkacağını düşünüyorum. Çünkü yeni değişikliklerle memurlar ve diğer kamu görevlileri toplu sözleşme yapabilecek, memurlar disiplin cezalarını da yargıya taşıyabilecek. Yeni anayasa çocukları özel koruma altına alırken, özgürlüklerin de genişlemesini sağlıyor. YAŞ kararlarının yargı denetimine açılması, AYM ve HSYK'nın yapısına dokunulması da demokrasi adına önemli. Tüm bunlar halka iyi anlatılırsa hayır demek için bir neden göremiyorum.

Kişisel hayata özel vurgu

Ünlü Sporcu Şakir Kardaş, anayasa değişikliği ile birlikte herkesin kendisi ile ilgili kişisel verilerin korunmasını isteme hakkına sahip olacağını da hatırlatarak, şunları aktardı: ?Bu hak, kişisel veriler hakkında bilgilendirme, bu verilere erişme, bunların düzeltilmesini veya silinmesini talep etme ve amaçları doğrultusunda kullanılıp kullanılmadığını öğrenmeyi de kapsayacak. Kişisel veriler, ancak kanunda öngörülen hallerde veya kişinin rızası ile istenebilecek. Bunu çok önemsiyorum. İnsanlarının özel hayatı ve özel bilgilerinin güvence altına alınması sevindirici bir gelişmedir.?

Haber: Başak Medya Ajans

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber