Ucuz et AVM'lere iniyor

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 15 Ağustos 2010 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Spekülatörlerin vatandaşa pahalı et yedirmesini engellemek için yeni bir adım atılıyor. Bakan Eker, EBK'nın AVM'lere reyon kurup satış yapacağını açıkladı

NEVİN BİLGİN

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Ramazan'ı da fırsat bilen spekülatörlerin vatandaşa pahalı et ve ekmek yedirmesine engel olacaklarını söyledi. Et fiyatlarını ucuzlatma yönünde aldıkları tedbirlere devam edeceklerini belirten Eker, AVM'lerdeki büyük marketlerde Et Balık Kurumu'nun reyonlarını açarak et satışı yapmaya başlayacaklarını açıkladı.

Star'ın gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Eker, Ramazan ayında tüm gıda ürünlerinin fiyatlarıyla ilgili spekülasyonlar olabileceğini, et ve et ürünlerinin fiyatlarında böyle bir durumun ortaya çıkmaması için AVM'lerdeki büyük marketlere girmek için çalışma yaptıklarını söyledi. Et Balık Kurumu'nun belli merkezlerde piyasayı regüle etmek amacıyla 20 TL'nin altında et satışı yaptığını ve vatandaşın talebinin arttığını kaydeden Eker, kuyrukları engellemek için ucuz etin marketlere ineceğini bildirdi. Eker, ?Yeni bir çalışma yapıyoruz bu sorunu çözmek için. Marketlerle konuşuluyor Kasaplar Federasyonu ile görüşülüyor. Parakendecilerle görüşülüyor. Biz eti Kasaplar Federasyonu'na, marketlere verelim, marketler orada reyon kurarak özel fiyatla vatandaşa sunsun. Bu sorun çözülecek? bilgisini verdi. Eker et fiyatlarının regüle edilmesi için canlı hayvan ithalatı yanında, hayvancılığın desteklenmesi için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

BUĞDAY YETERLİ

Rusya'daki doğal felaketi takip ettiklerini belirten Tarım Bakanı Eker ?Dünyada tahıl üretiminde önemli bir düşüş yok. Oradaki durum bizi etkilemeyecek, yeterli stoklarımız ve üretimimiz var? dedi.

8'e et yediririm diyen vijdansızdır

Et fiyatlarındaki düşüşün süreceğini belirten Eker, bazılarının çıkıp ?7-8 liraya et yedireceğim' demesini de eleştirerek ?Vicdansız bunu yediremezsin. Böyle bir et yok dünyada? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber