Erdoğan: Kılıçdaroğlu başörtüsü sorununu çözerse yoluna gül döşerim

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Eylül 2010 10:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Başörtüsü sorununu ben çözerim" sözünü hatırlatarak, "Keşke çözse inanın yollarına gül döşerim." dedi.Bayram namazını Sultanbeyli Merkez Camii'nde kılan Başbakan Erdoğan, çıkışta vatandaşlarla bayramlaştı. Daha sonra Sancaktepe'ye geçen Erdoğan, otobüsün üzerinde meydanda toplanan yaklaşık bin kişiye seslendi.

"Başörtüsünü ben çözerim" diyen Kılıçdaroğlu'na seslenen Erdoğan, "Keşke çözse inanın yoluna gül döşerim. Biz daha önce inanç özgürlüğünün önünü açmak istedik. Bunun için bir anayasa değişikliği yaptık. Ne yaptılar hemen Anayasa Mahkemesi'ne gittiler." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun başörtüsünü çözmek için konuyu parti meclisine gönderdiğini ifade eden Erdoğan, "Onlar da başörtüsünün nasıl bağlanması gerektiğini düşünüyor. Siz nesiniz? Moda tasarımcısı mı? Başörtülü kızlarımız için yaptırdıklarını diğerleri için de yapıyor musunuz? Onlar nasıl giyinecek. Streç mi?, Şalvar mı?, Askılı mı? Askısız mı? Neden onlar için bir şeyler yaptırmıyorsun da, başörtülüler için yaptırıyorsun. Bırak bu işleri isteyen istediği gibi giyinsin. Yeter ki genel ahlak kurallarına uysun.Bu milletin bir geleneği göreneği, örfü adeti, tarihi var. Bırak bu işleri. Taklitçi olma." ifadesini kullandı.

Buradaki konuşmasının ardından Çekmeköy'e geçen Erdoğan, Referandum'da vatandaşlardan destek ve ziyaret ettikleri yakınlarını 'evet' için bilgilendirmelerini istedi.

Erdoğan, buradaki konuşmasının ardından Üsküdar'daki evine geçti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber