Yeni Atanan 10 Bin Öğretmen Mağdur!

Haber Giriş : 14 Mart 2005 21:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretim Yılına Hazırlık Ödeneği Yeni 10 Bin Öğretmene de Verilmeli

ŞAYIŞTAY KARARI UYGULANMALI

Her öğretim yılı başında öğretmenlere eğitim harcamaları için ödenen öğretim yılına hazırlık ödeneği;şubat atamasında göreve başlayan yeni 10 bin öğretmenimize ödenmemektedir. Halbuki, öğretmenlerin fiilen yürüttükleri görevin gereği olarak öğretim yılı boyunca ortaya çıkabilecek ,şahsi ders araç ve gereçlerinin teminine katkıda bulunmak ,böylece etkin ve verimli çalışmalarına olanak sağlamak amacıyla ödendiğinden; ilk ataması yapılan öğretmenlere de atandıkları tarihe bakılmaksızın ödenmelidir.

Ayrıca öğretim yılı başında aylıksız izinli olan öğretmenler ve dönem içinde bir şekilde görevine yeniden başlayan öğretmenler de bu ödeneği alamamaktadır. Bu öğretmenler de eğitim öğretim yılı boyunca araç gereç ihtiyacını karşılamak zorundadırlar. Mevcut uygulama tamamen adaletsiz bir uygulamadır. Eylül ayı tarihleri içinde ödenmesi ve eylül ayı geçtikten sonra ne surette olursa olsun ödenmemesi çarpık bir adalet örneğidir.

Sayıştay 5. Dairesinin 10.05.2000 tarih ve 9812 sayılı kararı "ilk ataması yapılan ve eylül ayı dışında göreve başlayan öğretmene söz konusu ödeneğin verilmesinde mevzuata aykırı bir husus bulunmamaktadır" demektedir. Yine ; Sayıştay 3. Dairesinin 06.01.1998 tarih ve 209 sayılı kararı da "öğretmenlerin ikinci yarı yılda başlaması Öğretim Yılına Hazırlık Ödeneğini almasına engel değildir demektedir.Yılda bir kez ödenen bu miktarın ,öğretmenin bir öğretim yılı hazırlığı karşılığı olduğunu ifade eden Sayıştay kararının dikkate alınması ve yeni başlayan öğretmenlerin mağduriyetin giderilmesi gerekmektedir. 1999 yılında çıkan bir genelgeye dayandırılarak öğretmen arkadaşlarımızın müracaatları geri çevrilmektedir. Genelgenin aykırılığı Sayıştay Kararları gereği ortadadır. Her eğitim çalışanının adli süreç sonucu hakkını almak zorunda bırakılması devlete olan güveni yok etmektedir. Çarpıklığın bir an önce giderilmesini ve yeni 10 bin öğretmenin de bu hakkının bir an önce verilmesi gerekmektedir.
Saygılarımızla.

EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ SENDİKASI
İSTANBUL 4 NO'LU ŞUBE BAŞKANLIĞI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber