Rektör adayından üniversite hocalarına ev vaadi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ekim 2010 13:54, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Sakarya Üniversitesi (SAÜ)'nde rektörlük seçimlerine kısa bir süre kala adaylar arasında seçim yarışı hızlandı. Rektör adayları seçim bildirgelerini, oy kullanacak 700 öğretim görevlisiyle paylaşırken ilginç vaatler de dikkat çekiyor. SAÜ Rektör adaylarından Prof. Dr. Uğur Arifoğlu, rektörlük seçimlerini kazandığı taktirde öğretim üyelerine ev yapma sözü verdi.

Arifoğlu yaptığı açıklamada, TOKİ, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Adapazarı Belediyesi'nin ortaklaşa gerçekleştireceği proje kapsamında yardımcı doçent ve araştırma görevlilerine yönelik kira öder gibi bir sistemle ev sahibi yapmayı planladıklarını söyledi. Akademisyenlerin gelir durumları esas alınarak uygun peşinat ve uzun vadeli ödeme seçeneğiyle bu projeyi gerçekleştireceklerini ifade eden Arifoğlu, "İçinde oyun alanları, parklar, eğlence ve dinlence mekanları, piknik alanları, spor salonu gibi sosyal rekreasyon alanları bulunan ve akademisyenlerin küçük çocukları için ana okulu gibi önemli hizmetlerin de unutulmadığı proje bitirildiğinde üniversitede görevli akademisyenlerin çok önemli bir eksikliğinin giderilmiş olacak." dedi.

Arifoğlu, yardımcı doçent ve öğretim görevlileri için Avrupa standartlarında bir Yabancı Dil Köyü projesini de üniversitenin Sapanca Kırkpınar Tesisleri'nde kuracaklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber