Azınlık cemaatlerine mensup çocuklar, zorunlu din dersinden muaf

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Aralık 2010 00:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Eğitim ve Öğretim Yüksek Kurulu, bundan tam 20 yıl önce 9 Temmuz 1990´da aldığı bir kararla azınlık okulları dışındaki ilk ve orta dereceli okullarda okuyan Türkiye Cumhuriyeti uyruklu, Hıristiyanlık ve Musevi dinlerine mensup öğrencilerin bunu belgelendirmeleri kaydıyla Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi´ne girmelerinin zorunlu olmadığı yönünde karar alındı. Ancak 20 yıl önce alınan karardan okul yöneticileri haberdar olmayınca, zorunlu din dersi sıkıntısı ortaya çıktı.

MEB´in 20 yıl önce azınlık cemaatlerine mensup çocukları zorunlu din dersinden muaf tutma kararı almasına rağmen okul müdürlerinin azınlık çocuklarını da din dersine aldığı bildirildi.

İlk ve orta dereceli okullarda Hıristiyan ve Musevi çocuklarını zorla din kültürü ve ahlak bilgisi dersine alınmasıyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı azınlık okulları dışındaki okullarda okuyan Hıristiyan veya Musevi çocuklarının din dersinden muaf olduklarını bildiren İlköğretim Genel Müdürlüğünün 28/12/2010 tarih ve 17201 sayılı ? Muaf Olunacak Dersler ? konulu resmi bir yazı gönderdi. Azınlıkların yazılı talepleri olmadıkça din dersine girmeme hakları hatırlatıldı. Hıristiyan ve Musevilerin, din derslerinde okul kütüphanesinde zaman geçirmesi kararı alındı.

Ahmet Kandemir

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber