Aday ve sözleşmeli öğretmenlere, geçici görev gündeliği

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Aralık 2010 12:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Görev mahalli dışında düzenlenen temel ve hazırlayıcı eğitimlere katılan sözleşmeli Öğretmenler ile aday öğretmenlere, katılmış oldukları bu eğitimler nedeniyle geçici görev gündeliği ödenecek. Ayrıntılar için tıklayınız.

Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapmakta olan sözleşmeli öğretmenler ile aday Öğretmenlere, görev mahalli dışında katılmış oldukları temel ve hazırlayıcı eğitimler nedeniyle harcırah ödenip ödenemeyeceğine ilişkin Millî Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün görüş yazısı.

Millî Eğitim Bakanlığının 12/02/1996 tarihli ve 17561 sayılı 1996/5 nolu genelgesinde; ?6245 sayılı Harcırah Kanunu kapsamındaki kurum kadrolarına ikamet mahallî dışından atanmış olmak veya bu Kanun kapsamında personel olup, görev yerinin değiştirilmesi hâllerinde harcırahtan yararlanmanın mümkün olduğu dikkate alındığında aday memurlara; asli görevlerinin gereği olan adaylık eğitimlerinden dolayı harcırah ödenmesine imkan bulunmamaktadır.? denilmişti.

Ancak; Danıştay Beşinci Dairesinin 24/2/2000 tarihli ve 2000/655 Karar, 1997/2642 Esas sayılı kararı ile 1996/5 nolu genelgenin yukarıda belirtilen hükmü iptal edilmiştir.

Diğer taraftan, 6245 sayılı Harcırah Kanununun değişik 37 nci maddesinin birinci fıkrasında; ?Mesleki bilgilerini artırmak amacıyla memuriyet mahalli dışında açılan kurs veya okullara gönderilenlere, bu Kanuna göre geçici görev gündeliği verilir.? hükmüne yer verilmiştir.

Aynı zamanda, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi kapsamında görev yapmakta olan sözleşmeli öğretmenlerin imzalamış oldukları hizmet sözleşmesinin 7'nci maddesinde; ?Personel, görev yeri dışında geçici olarak görevlendirildiğinde gündelik ve yol giderleri, unvanı, hizmet yılı ve öğrenim durumu aynı olan emsali öğretmen esas alınarak, 6245 sayılı Harcırah Kanunu ile tespit edilen esaslara göre hesaplanır.? hükmüne yer verilmiştir.

Bu nedenle, görev mahalli dışında düzenlenen temel ve hazırlayıcı eğitimlere katılan sözleşmeli Öğretmenler ile aday öğretmenlere, katılmış oldukları bu eğitimler nedeniyle geçici görev gündeliği ödenmesi gerekmektedir

Ahmet Kandemir

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber