Eroğlu: 2B yasası önümüzdeki günlerde Meclis'e gelecek/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ocak 2011 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 2B yasasıyla ilgili çalışmaların tamamlandığını ve konunun Türkiye Büyük Millet Meclisi ile Başbakan'a sunulacağını kaydetti.

Bakan Eroğlu, Rixos Otel'de düzenlenen Ankara'ya getirilecek Gerede Su Sistemi imza töreni öncesinde basın mensuplarının 2B yasa tasarısıyla ilgili sorularını cevapladı. Bakan Eroğlu, İstanbul, İzmir ve Antalya'da tapu kadastro çalışmalarının tamamlandığını belirterek, "Bakanlık olarak bizim işimiz bitti. Konu Meclis ve Bakanlar Kurulu gündeminde olacak. Önümüzdeki günlerde Meclis gündemine gelecektir." dedi.

Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, 2B alanlarının büyüklüğüyle ilgili eleştirelere de, "500 bin hektarlık alanlar yok. Bunun yarısı büyüklüğünde 250 bin hektar büyüklüğünde. Bazılarında da alanların ortasından yollar geçmiş. Ormanların peşkeşi söz konusu değil. 2B 1981'deki yasayla orman vasfını tamamlamış. Bizim hükümetimiz dönemiyle ilgili değil." ifadelerini kullandı.

Bakan Eroğlu, Ergene Havzasıyla ilgili olarak da master planın hazırlandığını çalışmaların devam ettiğini belirterek, havzadaki ilgili belediyelerin üzerlerine düşen görevleri yerine getirmelerini beklediklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber