Türkiye otoyol ağlarıyla bağlanıyor

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 07 Şubat 2011 07:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Seçim beyannamesini hazırlayan AK Parti, 2023 hedeflerini şekillendirdi. Buna göre Cumhuriyet'in 100. yılına kadar Türkiye otoyollarla birbirine bağlanacak. Türkiye'nin her tarafına otoyollarla seyahat mümkün olacak

HÜSEYİN ÖZAY ANKARA

AK Parti, 12 Haziran'da yapılacak milletvekili seçimleri için hazırladığı seçim beyannamesini, Cumhuriyet'in 2023 yılı hedefleri üzerine kurdu. 2023 yılı hedeflerinin başında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük önem verdiği ?otoyol projeleri? geliyor. Projelerin tamamlanması ile birlikte Türkiye'nin kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına otoyol ile gitmek mümkün olacak.

YENİ HEDEF OTOYOL PROJELERİ

Hükümet, trafik kazaların azalmasına katkı sağlayan bölünmüş yolların ardından rotayı, otoyollara çevirdi. Otoyol projeleri, AK Parti'nin 12 Haziran seçimleri için hazırladığı seçim beyannamesinde geniş yer tuttu. Devletin resmi verilerine göre, Türkiye'nin 2010 yılı başı itibariyle toplam 62 bin 219 kilometre uzunluğunda kara yolu bulunuyor. Bu yolların 2 bin 36 kilometresini ise otoyollar oluşturuyor. Cumhuriyetin 100. yılına kadar yapılacak yollarla, Türkiye'nin otoyol ağının en az iki katına çıkarılması öngörülüyor. Hazırlanan tüm otoyollar hizmete girince, Edirne'den Hakkari'ye kadar otoyol üzerinden gidilmesi söz konusu olacak.

YAP-İŞLET-DEVRET PROJELERİ

Rize'den Mardin'e otoyol yapılacak

Cumhuriyet'in 100. yılı için belirlenen otoyol projeleri arasında yer alan dev otoyol projeleri şöyle:

?Kuzey Marmara Otoyolu, Tekirdağ-Çanakkele-Balıkkesir Otoyolu, Ankara-Delice Otoyolu, Ankara-İzmir Otoyolu, Sivrihisar-Bursa Otoyolu, Afyon-Antalya Otoyolu, Ankara-Niğde Otoyolu, Şanlıurfa-Habur Otoyolu, Aydın-Denizli-Antalya Otoyolu, İstanbul-Ankara-Kafkasya ve İran Otoyolu, Şanlıurfa-Diyarbakır, Rize-Mardin Otoyolu.?

ÇEVRE YOLLARINA DA AĞIRLIK VERİLECEK

Otoyol projelerinin dışında, ulaşım ağının güçlendirilmesi için yeni projeler gündemde. Bu projeler arasında ise tüm illerin çevre yollarının tamamlanması, Karayolu Akademisi'nin ve Türk Otomotiv Kurumu'nun oluşturulması yer alıyor. Bölünmüş yollara ilişkin projeye yeni dönemde de ağırlık verilecek. Ana yoların dışındaki diğer yollar da bölünmüş yol haline getirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber