ÖSYM'den bir kez daha, önlisans ve ortaöğretim branş sıralamalarını yayınlamasını talep ediyoruz

2010/2 KPSS tercih işlemlerinin sonuçları geçtiğimiz hafta açıklandı. Bu sonuçlar bir kez daha, branş sıralamalarının ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Zira, bazı kamu kurumu yöneticileri, bazı bölümlerden 2010 KPSS'ye giren çok az sayıda aday olmasına rağmen, bu bölümden mezun olmayı mezunlarının şart olarak belirlemiştir. Bu nedenle de kadrolar boş kalmıştır. Bir adet dahi kadronun boş kalmaması için önlisans ve ortaöğretim branş sıralamalarının yayınlanması gerekmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Şubat 2011 00:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2010/2 KPSS tercih işlemlerinde 112 kadro boş kalmıştır. Bunların bir ksımının boş kalmasının nedeni, sınava giren aday dahi bulunmayan bazı bölümlerden mezun olma şartının aranmamasıdır. Tıklayınız.

Bilindiği üzere, KPSS'ye dayalı olarak sadece memur ve KİT'lere sözleşmeli personel alımı yapılmamaktadır. Bunun yanı sıra itfaiyeci, sözleşmeli personel ve işçi alımı da yapılmaktadır.

Özellikle işçi alımlarında, hem kamu kurumlarının hem de adayların, sınava giren aday sayısının branş bazında bilmeleri yararlı olacaktır. Aksi halde bir kamu kurumu, sınava giren adayı sayısı 1 olan bölümlerden mezun olma şartı taşıyan belirleme yapabilirler.

Daha önce iki defa, 2010/2 KPSS branş sıralamalarının yayınlanmasını istemiştik. Bir daha bu talebimizi yineliyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber