Kitapmatik, okurla kitabı caddede buluşturacak/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Şubat 2011 21:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- Okuyucuya 290 çeşit kitabı yarı fiyatına ulaştıran ve 12 dilde hizmet verebilen kitapmatik, Muş'taki Tekel depolarında montajı yapıldıktan sonra kitapseverlerin hizmetine sunulacak.

Dünyada 18 ülkede imalatı yapılan kitapmatikler, Türkiye'de de hizmete girmeye hazırlanıyor. Okuyucuya, ATM makineleri gibi cadde ve sokak gibi her yerde hizmet verecek olan cihaz, son model teknolojik özelliklerle donatılmış. Kağıt ve metal paranın yanı sıra kredi kartıyla da çalışan kitapmatik, yayıneviyle okuyucuyu bir araya getirdiği için aracıları ortadan kaldırıyor. Bu yüzden kitabın fiyatı da yarı yarıya ucuzluyor. Ayrıca firma, hediye kutularına da reklam alıyor. Makine; yazar, yayınevi ve kitapla ilgili ayrıntılı bilgiler veriyor, dileyenlere kitabın özetini okuyor. Muş'ta montajı yapılacak olan kitapmatik 12 dil biliyor ve 290 çeşit kitap satabiliyor. Kitap dışında DVD, CD satma özelliğine de sahip olan makine, her kitap için 6 sayfalık bir tanıtıma yer veriyor.

Kitapmatiğin montajının yapılacağı fabrikanın işletme müdürü Muhammet Ali Arslan, 18 ülkede imalat halinde olan cihazın Türkiye'ye ilk defa getirildiğini, amaçlarının daha çok kitap okunmasını sağlamak olduğunu belirtti. İşletme Müdürü Arslan, "Makine kitapların tanıtımını sesli ve görüntülü şekilde yapıyor. Okuyucu istediği kitabın tanıtımını görüp öyle alıyor. Özel günlerde kitaplar piyasa değerinin çok altında satılacak. Yani 30 TL'lik kitabı 3 liraya satabiliyoruz. Makinede kağıt ve madeni para girişleri var." diye konuştu.

Makinenin maliyetinin 75 bin TL civarında olduğunu söyleyen Arslan, "Bu makinenin diğer ülkelerdeki makinelerden farkı ekranlar. Bunları biz taktık. Makinede ayrıca fotoğraf çekme özelliği de mevcut. Makinenin bulunduğu yerde hatıra resimleri çekebiliyorsunuz. İnternete bağlanma özelliği de mevut. Kredi kartı ve banka işlemleri 24 saat yapılabilir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber