MEB'de görevden alınan öğretmenler, TTK Kurul Başkan Vekili Selçuk ve bazı yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haber Giriş : 06 Ağustos 2003 14:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB'de görevden alınan öğretmenler, TTK Kurul Başkan Vekili Selçuk ve bazı yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu.

Talim ve Terbiye Kurulu'ndaki (TTK) görevlerinden alınan bir grup öğretmen, Kurul Başkan Vekili Ziya Selçuk ve bazı yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ankara Adliyesi önünde toplanan öğretmenler adına açıklama yapan Eğitim-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Özgür Bozdoğan, TTK Eğitim Araçları İnceleme Merkezi'nde görev yapan 167 öğretmenin, ''göstermelik soruşturmalarla'' görevlerinden alındığını söyledi.

Öğretmenlerin ilişiklerinin de görev yerleri belirlenmeden kesildiğine işaret eden Bozdoğan, yönetmeliklere aykırı işlem yapıldığını anlattı.

Öğretmenler, MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkan Vekili Ziya Selçuk, MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Yayın-Kültür Daire Başkan Vekili Abdulvahap Özpolat, MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Eğitim Araştırmaları Merkezi Müdür Vekili Hasan Uslu, MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Eğitim Araştırmaları Merkezi Müdür Yardımcısı Ali Yıldırım, Ankara Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Bey Balta, Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü evrak memuru Hasan Çetin hakkında ''görevi kötüye kullanma ve memurun görev yapmasını engelleme'' gerekçeleriyle suç duyurusunda bulundu.

Konuya ilişkin yaklaşık 100 öğretmenin dilekçe verdiği kaydedildi.

internethaber

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber