İstanbul'da, Alzheimer hastalarına ücretsiz bakım evi/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2011 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şişli'de açılan ?Yaşam Evi?nde sabah 09.00'dan akşam 17.00'ye kadar ücretsiz hizmet verilecek. Merkezde hemşire, hasta bakıcı, psikolog, sosyal hizmetli ve diğer görevliler olacak.

Şişli Halil Rıfat Paşa Mahallesi Güler Sokak'taki Yaşam Evi'nin açılışına Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Türkiye Alzheimer Derneği Başkanı Prof. Dr. Murat Emre, sanatçı Orhan Gencebay ile diğer yetkililer katıldı.

Türkiye Alzheimer Derneği ve Şişli Belediyesi, alzheimer hastalarının bakımı için ücretsiz hizmet verecek olan ?Yaşam Evi?ni açtı. Şişli Halil Rıfat Paşa Mahallesi Güler Sokak'ta açılan Yaşam Evi, sabah 09.00'dan akşam 17.00'ye arası faaliyet gösterecek. Alzheimer hastaları bu merkeze giderek, kendileri gibi hasta olan yaşıtlarıyla sosyalleşip keyifli vakit geçirebilecek. Merkezde görevli uzmanlar hastalara çeşitli etkinlikler hazırlayacak. Aynı anda 20 kişiyi ağırlayabilecek merkeze bir hasta, haftada en fazla 3 defa gidebilecek. Merkezde hemşire, hasta bakıcı, psikolog, sosyal hizmetli ve diğer görevliler olacak.

YAKINLARI RAHAT EDECEK

Açılışta konuşan dernek başkanı Prof. Dr. Murat Emre, ?Hasta yakınları özellikle hastalarına bakarken çok zorlanıyor, kendilerine vakit ayıramıyor, fiziksel ve duygusal olarak yıpranıyorlar. Hasta yakınları bundan sonra hastalarını buraya getirerek kendilerine vakit ayırabilir, işlerini yapabilirler? dedi.

HASTALIK YAŞI DÜŞTÜ

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de hastalığın son yıllarda genç yaşlarda da görülmeye başladığına dikkat çekti. Sarıgül, ?Çünkü bu telefonlar, bilgisayarlar, internet ortamları bizim beynimizi alıp başka bir tarafa götürüyor? diye konuştu. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun eşi Gül Mutlu da alzheimer hastası yakınlarının artık gözü arkada kalmadan hastalarını bir yere emanet edebileceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber