Bir aydır, itfaiyeci alımında spesifik bölümlere artık yer verilmiyor

İtfaiyeci alım ilanlarında kişileri tarif eden detaylara yönelik pek çok haber yaptık. Son bir aydır, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan ilanları değerlendirdiğimizde, bazı yeni düzenlemeler yapıldığı görülmektedir. Örneğin daha önce, felsefe, muhasebe gibi itfaiyecilikle uzaktan yakından ilgisi olmayan bölümlere dahi ilanda yer verilirken, son bir aydır yayımlanan ilanlarda sadece "eğitim düzeyi", şart olarak yer almaktadır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Mayıs 2011 00:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İtfaiyeci alım ilanları, şuan ülkemizde kayırmacılığın, en fazla uygulandığı ilanlardandır.

Ancak bu ilanlarda, son bir aydır bir düzenleme yapılmış görünmektedir. Yayımlanan ilanlarda artık bölüm mezuniyeti şartına değil sadece "eğitim düzeyi mezuniyeti" şartına yer verilmektedir. Örneğin "lise mezunu olmak", "önlisans mezunu olmak", "lisans mezunu olmak" gibi şartlar yer almaktadır. Daha önceki ilanlarda, belediyeler belirli bir bölüm ismine yer verdiğinden, KPSS'ye giren tüm adaylar değil sadece bir kısım adaylar başvuru imkanına sahip oluyordu.

Bir aydır devam eden düzenlemenin bir karar sonucunda mı olduğu ve böyle devam edip etmeyeceğini bilmiyoruz. Ancak son ilanlarda, felsefe, muhasebe, inşaat, bilgisayar gibi itfaiyecilik ile ilgili kurulmayan bölümlere artık yer verilmemektedir.

Ayrıca askerlik şartı tüm ilanlarda, "yapmış veya erteletmiş" olarak yer almakta, istenen belgeler arasında noter zorunluluğu şartına artık pek rastlanmamaktadır. Yine ilanlarda, başvuru esnasında, adaylara ayrıca külfet getiren adli sicil belgesi getirme zorunluğu yer almamakta da, sağlık şartına ilişkin olarak da beyan yeterli görülmektedir.

Yeni düzenlemeleri olumlu bulmakla birlikte, sözlü sınav, şahsen başvuru şartı gibi bazı düzenlemelerden dolayı, itfaiyeci alım ilanlarında hala yeni düzenlemelere ihtiyaç bulunduğunu ve tüm yaşanan sorunları çözmek amacıyla bu ilanların da KPSS tercih kılavuzunda yer alması gerektiği yönündeki eski önerimizi yineliyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber