İzmir'e 1000 kilometrelik dijital otoyol kuruluyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2011 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin en kapsamlı kamu ağı projesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmir'de oluşturuldu. Şehir yönetiminde etkinliği arttıracak sistem, trafik sinyalizasyonu ve MOBESE'yi de besleyecek. 400 kilometrelik altyapıyı hazırlayan belediye, 2011 yılı sonuna kadar 1000 kilometre uzunluğunda fiberoptik kablo döşemeyi hedefliyor.

İzmirNET projesi, trafik sinyalizasyon sisteminin geliştirilmesinden güvenlik ağı MOBESE sistemine, coğrafi bilgi sisteminden şepir terminallerine, İzmir'in kriz yönetiminden su faturaları ve emlak vergilerinin ödenmesine kadar uzanan birçok kamu hizmetinde kullanılıyor. Yeni sistem sayesinde Büyükşehir ve ilçe belediyelerin işbirliği ve koordinasyonunda etkinlik sağlanırken kurum ve kuruluşlar sanal ortamda bilgi alışverişi yapabilecek. Halen İzmir'in yedi önemli noktasından (Alsancak Garı, Basmane Meydanı, Çankaya Gazi Bulvarı, Konak Pier, Eşrefpaşa Hastanesi, Üçyol Metro, Kızılçullu), metro güvenlik kameralarından (Üçyol, Konak, Çankaya, Basmane) ve Balçova MOBESE kameralarından Toros Afet Koordinasyon Merkezi'ne görüntü aktarımı İzmirNET üzerinden sağlanıyor. E-belediye, e-devlet, e-ticaret, e-sağlık, e-eğitim, e-araştırma, e-eğlence, dijital radyo-TV servisleriyle geniş alan bilgisayar ağları hizmeti, kablolu ve kablosuz internet erişimi, sesli görüntülü görüşme, telefon-video konferans ve GSM operatörlerine hızlı altyapı hizmetleri de sağlayacak. Sistem şu anda Büyükşehir ile 21 ilçe belediyesi arasında kullanıyor.

Afet yönetim ve kriz merkezi uygulamaları için de gerekli altyapıyı sağlayacak sistemin, önümüzdeki süreçte İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ne de ulaştırılıp sanayicilerin hizmetine sunulması planlanıyor. Evinden ya da işyerinden internet erişimi olmayanların, özellikle şehrin yoğun bölgelerinde yaygınlaştırılacak terminallerle kurumlarla ilgili elektronik işlemleri yapması sağlanacak. Şehir terminalleri halen Konak Metro İstasyonu, Eşrefpaşa Hastanesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi binasında hizmet veriyor. Konak Vapur İskelesi'nde ve Büyükşehir Belediyesi Hemşehri İletişim Merkezi'nde başlatılan kablosuz internet hizmetinin, İzmirNET'le yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber