Muayenehanemi kapattım, hastaneye beklerim

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2011 11:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Sağlık Bakanlığının yayımladığı kanun hükmünde kararnameden sonra bazı doktorlar, özel muayenehanelerini kapatıp devlet hastanesi ya da üniversitedeki görevlerine devam ediyor.

Kayseri Sağlık Müdürü Dr. Kadir Çetinkara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kayseri'de Sağlık Bakanlığına bağlı kurumlarda çalışan ve aynı zamanda özel muayenehanesi olan 10 doktorun tamamının özel muayenehanelerini kapatarak kamudaki görevlerine devam ettiklerini bildirdi.

Dr. Çetinkara, ''Belki de bu Türkiye'de bir ilk. Kayseri'de Sağlık Bakanlığının hastanelerinde çalışan ve aynı zamanda özel muayenehanesi olan doktor arkadaşlarımızın tamamı, muayenehanelerini kapattılar. Şimdi sadece hastanelerdeki görevlerini sürdürüyorlar'' dedi.

Üniversitelerde görev yapan ve aynı zamanda özel muayenehaneleri olan doktorlarla ilgili prosedürün ise farklı işlediğini kaydeden Çetinkara, muayenehanesini kapatan doktorun bunu üniversiteye bildirmesi, üniversitenin de sağlık müdürlüğüne bu konuda bilgi vermesi gerektiğini ifade etti.

Çetinkara, ''Üniversite bize muayenehanesini kapatan doktoru bildirecek ki biz de kayıtlarımızdan düşelim. Üniversitede görev yapan bazı doktorların muayenehanelerini kapattıkları şeklinde duyumlar alıyoruz ama bize üniversiteden bildirimde bulunulmadı, şu anda bizde bu muayenehaneler açık görünüyor. Hatta bazı doktorların muayenehane kapılarına, muayenehanelerini kapattıklarıyla ilgili yazı astıkları söyleniyor'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber