Kimsesiz çocuklar için iki bakanlık el ele verdi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 27 Eylül 2011 08:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yurtlarda kalan 14 bin çocuğun üniversiteli yapılması için işbirliği protokolü imzaladı. Özel eğitim kurumlarının kontenjanları öncelikle tek tek analiz edilen kimsesiz çocuklara verilecek

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma ŞahinANKARA

Yurtlarda kalan 14 bin çocuğun eğitim ve öğretimi için bir dizi çalışmayı içeren Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında işbirliğine ilişkin protokol imzalandı. MEB Başöğretmen Salonundaki törende konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, eğitimde dezavantajlı durumda bulunan çocukları hayata daha iyi hazırlamak amacıyla bir dizi çalışma yaptıklarını ve bu çalışmayı Mili Eğitim Bakanı Dinçer ile paylaştıklarını söyledi. Şahin, sosyal hizmetler bünyesindeki 14 bin çocuğu analiz ettiklerini belirterek, '850 çocuğumuzun temel öğretimde öğretimlerini yarım bıraktıklarını gördük. Protokolle bu çocuklarımız kaldığı yerden eğitimine devam edecek. Amacımız 14 bin çocuğumuzu üniversiteli yapacak SBS ve üniversite girişteki başarı oranını yükseltmek. Bin 208 kız çocuğu, 998 erkek çocuğu okumaya çok müsait ve ek ders verildiği zaman en iyi üniversiteleri kazanabilecek durumda" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Dinçer de bakanlığının esas görevinin okul çağındaki herkesi eğitmek olduğunu belirtti. Protokol ile yurtlardaki çocuklara, onların hassasiyetleri ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilmiş eğitim programları sunulmasını sağlayacaklarını anlatan Dinçerşöyle konuştu:

GÖNÜLLÜ ÖĞRETMENLER İŞBAŞINDA

'Halbuki, ekonomik, sosyal, psikolojik sorunları olan veya özel bir takım tedbirlerle eğitimine devam etmesi gereken çocuklarımız var yurtlarımızda. Bunları göz önüne alarak programlarımızı ona göre çeşitlendirmeyi umuyoruz. 'Her çocuk başarır' projesinden korunmaya muhtaç çocukları da yararlandırmak için oluşturulacak etütlerde, norm kadrosu fazla öğretmenlerin gönüllük esasına göre görevlendirilmelerini sağlamayı planlıyoruz. Protokol kapsamındaki çocuklara özel öğretim kurumlarının ücretsiz öğrenci kontenjanından öncelikli olarak yararlanmalarını sağlamak gibi özel tedbirler alıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber