'Büyük Öğrenci Projesi'nde 52 ülkeden 224 öğrenci mezun oldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2005 17:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in Sovyetler Birliği'nin dağılması sonrasında 1992 yılında Türki Cumhuriyetler ile dost ve akraba ülkelerindeki öğrencilerin Türkiye'de öğrenim görmelerini sağlayan "Büyük Öğrenci Projesi", meyvelerini vermeye başladı. Türkiye'de 52 ülkeden gelip lisans eğitimini tamamlayan 224 öğrenci için, Milli Eğitim Bakanlığı Beşevler Şura Salonu'nda bir tören düzenlendi.

Törene, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, TBMM Başkan Vekili İsmail Alptekin, Milli Eğitim eski Bakanları'ndan Mehmet Sağlam, Türk Cumhuriyetleri'nin Ankara Büyükelçileri, öğrenciler ve veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlanan törende "Büyük Öğrenci Projesi"nin önemi ve amaçlarının anlatıldığı bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Çelik, törende yaptığı konuşmada mezun olan yabancı uyruklu öğrencilere seslenerek, "Sizler ülkemizden ülkelerinize döndüğünüz zaman lütfen bu ülkenin insanlarına olan yakınlığınızı anın. Bizler sizlerin aileleri adına sevinçliyiz" dedi.

"Büyük Öğrenci Projesi"nin büyüyerek ve çeşitlendirilerek devam edeceğini açıklayan Çelik öğrencilere, "Dost ve akraba ülkelere bizlerden selam götürünüz. Unutmayın ki Bişkek'te kar yağdığı zaman bizler Türkiye'de üşürüz, Almatı'da ekonomik sıkıntı olduğu zaman, bizler burada kahroluruz" diyerek, ülkeler ve halklar arasındaki birlikteliğe vurgu yaptı.

TBMM Başkan Vekili İsmail Alptekin ise konuşmasında, "Büyük Öğrenci Projesi"ne atıf yaparak, "En büyük projeler hayallerle başlar, küçük teşebbüslerle artarak devam eder" dedi. Mezuniyet törenindeki tablonun kendisini duygulandırdığını ifade eden Alptekin, projenin kendilerini heyecanlandırdığını ve 52 devlet oluşan dost ve akraba ülkelerinin birlikteliğinin dünyada barışa olan ihtiyacı sağlayacak bir güç olarak görüldüğünü söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile TBMM Başkan Vekili İsmail Alptekin'e, Türkiye'de öğrenim gören dost ve akraba ülkeleri ve Türki Cumhuriyetler'den gelen öğrencilerden 224 öğrencinin mezuniyet töreninde geleneksel kıyafetler giydirildi. Bakan Çelik'e Özbek kıyafeti giydirilip hediye edilirken, TBMM Başkan Vekili Alptekin ise Kırgız kıyafeti giydi. Çelik ile Alptekin, Milli Eğitim Bakanlığı'nca, çocuklarının mezuniyet töreni için özel getirtilen velilere hediyeler verip kutlarken, mezun olan öğrencilere de diplomalarını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber