MEB'den 2012 yılı yurt dışı seminerlerine ilişkin açıklama

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Şubat 2012 18:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AVRUPA KONSEYİ PESTALOZZİ EĞİTİM PERSONELİ HİZMET İÇİ EĞİTİM SEMİNERLERİ

Avrupa Konseyi'nin Pestalozzi Hizmet İçi Eğitim Seminerleri Programı çerçevesinde düzenlenen Seminerlerle ilgili liste ve başvuru formu ekte yer almaktadır.

Kural olarak seminerler ilgili ülkenin kendi eğitimcileri için düzenlenmekte, ancak Avrupa Konseyi Avrupa Kültür Sözleşmesini imzalayan ülkelerden de sınırlı sayıda katılımcı kabul edilmektedir. 

Seminerlerin amacı:  

Öğretmenlere, Avrupa toplumunun eğitim ihtiyaçlarının sınıfta nasıl karşılanacağı göstermek; öğretmenleri, Avrupa Konseyinin hedefleri ve çalışmaları ile tanıştırmak; öğretmenleri, uluslararası bir ortamda diğer meslektaşları ile buluşturarak bilgi değişimi yoluyla kültürel ve meslekî tecrübelerini artırmak; öğretmenlere, diğer ülkelerin eğitim programlarını ve eğitim sistemlerini tanıtarak öğrencilerine sorumlu ve başarılı vatandaşlar olacak şekilde tavır, bilgi ve beceri kazanmalarına yardım etmelerini sağlamaktır.

Kimler Başvurabilir: 
 
Genel olarak, Avrupa Konseyi seminerlerine Bakanlığımıza bağlı merkez ve taşra teşkilatında görev yapan öğretmenler, okul müdürleri, formatörler ile üniversite öğretim üyeleri ve akademisyenler başvurabilmektedir. Ayrıca, her bir seminer kapsamında farklı başvuru şartları aranabilmekte olup başvurudan önce
http://digm.meb.gov.tr/uaorgutler/AK/AK_HiE.htm internet adresinde duyurusu yapılan seminerler listesindeki "kimler başvurabilir?" bölümünün incelenmesinde yarar görülmektedir.

Başvuru Şartları:  
 
Hizmet içi Eğitim Programına katılan bir eğitimci aradan iki yıl geçmeden bir başkasına kabul edilemez. Bu nedenle, söz konusu seminerlerden azamî ölçüde yararlanılabilmesi için; adayların aynı anda birden fazla başvuruda bulunmaması, ancak başvurduğu seminere kabul edilmediği anlaşıldıktan sonra bir başka seminere başvurması ve herhangi bir seminere katılan adayların bir sonraki başvurularını en erken iki yıl sonra yapması gerekmektedir.  
Başvuru sahiplerinin çalışma dilinde en az C düzeyinde son 5 (beş) yıl içerisinde alınmış geçerli bir KPDS (Kamu Personeli Yabancı Dil Sınavı) belgesine sahip olması; KPDS belgesi olmayan adayların:

  • Üniversite Dil Sınavından (ÜDS) en az 70 aldığını gösterir belgeye sahip olması;
  • Çalışma dili İngilizce olan seminerler için TOEFL (Test of English as a Foreign Language) veya IELTS (International English Language Testing System) sınavından eşdeğer belgeye sahip olması;
  • Çalışma dili Almanca olan seminerler için Goethe Enstitüsü tarafından da verilen ZD (Zertifikat Deutsch), ZMP (Zentrale Mittelstufenprüfung), ZOP (Zentrale Oberstufenprüfung), KDS (Kleines Deut. Sprachdiplom), GDS (Großes Deut. Sprachdiplom), ZDfB (Zertifikat Deutsch für den Beruf) veya PWD (Prüfung Wirtschaftsdeutsch) diplomalarından birine sahip olması;
  • Çalışma dili Fransızca olan seminerler için Fransız Kültür Merkezi tarafından da verilen DELF 1 (Le Diplôme d'Etudes en Langue Française), DELF 2 veya DALF (le Diplôme Approfondi en Langue Française) diplomalarından birine sahip olması ya da;
  • Lisans veya lisansüstü eğitimini yurtdışında tamamlayanların, seminerin çalışma dilinde eğitim veren bir kurumda yaptığını gösterir diploma ve transkript veya denklik belgesine sahip olması gerekmektedir.

*(Türkiye?deki üniversitelerden mezun olanlar başvurularına diploma ya da transkript (not belgesi) eklemeyeceklerdir).  

Başvuru Süreci:  
 
Başvurular aşağıda ifade edilen şartlar ve yollar çerçevesinde Bakanlığımıza yapılacak olup adaylar, mevcut yer durumuna, seminerin düzenleneceği dildeki hakimiyetine, eğitim geçmişine ve kursa katılma sebeplerine göre Genel Müdürlüğümüzce belirlenecek ve semineri düzenleyen ülkeye teklif edilecektir. Başvuru formunu doldurmadan önce seminerin içeriğine ilişkin açıklamaları:  
http://www.coe.int/t/dg4/education/pestalozzi/Activities/workshop_en.asp adresinden inceleyebilirsiniz.

Başvuru formlarının son sayfasında bulunan "Ülke Koordinatörü" bölümünün onaylanma işlemi Bakanlığımız Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünce yapılmaktadır. Ülke Koordinatörünün kaşesi ve imzası ile Genel Müdürlüğümüzün mührü bulunmayan formların doğrudan Avrupa Konseyi'ne başvuran tarafından gönderilmesi durumunda söz konusu başvurular ve ilgili yazışmalar Avrupa Konseyi kuralları gereğince dikkate alınmayacaktır.

Formun doldurulması:  
 
Seminerlere katılmak isteyenler tarafından seminerin çalışma dilinde ve büyük harflerle doldurulan 2 nüsha başvuru formunun ve 1 adet yabancı dil belgesi örneğinin, en geç çizelgede her bir seminer için belirlenen tarihlerde Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünde olacak şekilde adayların kurumları tarafından İlçe ve il Millî Eğitim Müdürlükleri kanalıyla gönderilmesi gerekmektedir. Üniversitelerde görevli olup da başvuruda bulunacak adaylar ise bağlı bulundukları Dekanlığın resmi yazısı ve geçerli dil belgesi ile birlikte başvuru formlarını Genel Müdürlüğümüze belirtilen zaman içerisinde ulaştırmaları gerekmektedir.Formun bölümlerinde boş yer bırakılmayacaktır.
Bireysel başvurular ve postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

Seçim ve Sonuçlar:  
 
Seminere müracaat eden adayların nihaî seçimi, Avrupa Konseyince yapılmakta, sonuçlar kabul edilenlere ve Bakanlığımıza bildirilmektedir. Avrupa Konseyi, seçilen isimleri Bakanlığımıza göndermeden önce katılımcılara seçildiklerine dair e-posta gönderebilmektedir. Bu durumda, seminere kabul edilmiş adayların derhal Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü ile irtibata geçmesi gerekmektedir. Adaylara, Avrupa Konseyi tarafından e-posta gönderilmemesi başvurularının olumsuz sonuçlandığı anlamına gelmekte olup bu hususta tereddüde düşülmesi halinde Genel Müdürlüğümüzü aramaları ve durumları ile ilgili bilgi almaları önerilmektedir.

Bazı katılımcıların seminer sonuçları için doğrudan Avrupa Konseyine ya da semineri düzenleyen ülke makamlarına başvurduklarına dair şikâyetler alınmaktadır. Bu nedenle, başvurunuz ile ilgili her türlü bilgi için Genel Müdürlüğümüz ile temasa geçmeniz önem arz etmektedir. Bu hususa özellikle özen gösterilmesi gerekmektedir.

Masraflar: 
 
Avrupa Konseyi tarafından seminere kabul edilen adayların seyahat masrafları, seminerden sonra hazırladıkları raporu ve diğer belgeleri Avrupa Konseyinin ilgili birimine göndermelerini takiben bildirecekleri banka hesap numarasına yatırılmaktadır. Katılımcıların iaşe ve ibate giderleri ise semineri düzenleyen ülke tarafından karşılanmaktadır.

Seminer Sonrası:

Seminere katılım sonrası  seminerin çalışma dilinde hazırlanacak raporlar, diğer belgelerle birlikte doğrudan Avrupa Konseyine gönderilecektir. Ayrıca, Avrupa Konseyine gönderilecek raporun bir örneği ile Türkçesinin Bakanlığımız Dış İlişkiler Genel Müdürlüğüne gönderilmesi gerekmektedir.

Adres: 
Millî Eğitim Bakanlığı 
Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü 
Avrupa Konseyi Şubesi 
6. Kat C Blok 06648 
Bakanlıklar/Ankara  
Tel: 0312 413 3828 
Faks: 0312 221 2148 
E-posta:
[email protected]

EKLER: 
 
Başvuru formu (Word dosya) >>>>>

http://abdigm.meb.gov.tr/eski_site/uaorgutler/AK/APPLICATION%20FORM_bili_EN.doc

2012 Yılı Seminerleri için tıklayınız

http://abdigm.meb.gov.tr/eski_site/uaorgutler/AK/AK_H%C4%B0E_2012.html

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber