Bakan Şahin: Şehit ve gaziler için yeni paket hazırladık

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Şubat 2012 17:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, şehit ve gaziler için bakanlık olarak yeni bir paket hazırladıklarını ve bu paketin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a verilmek üzere hazır olduğunu söyledi.

Bakan Şahin, Antep'e 'Gazi' unvanı verilişinin 91. yıl dönümü için geldiği Gaziantep'te şehit ve gaziler için hazırlanan programa katıldı. Şahin, burada 6 gaziye rozetlerini taktıktan sonra bir konuşma yaptı.

91 yıl önce Antep'in tam 11 ay büyük bir mücadele örneği gösterdiğini vurgulayan Bakan Fatma Şahin, bu dönemde Antep'in Ankara'dan yeterli fiziki desteği alamadığını kaydetti. Antep'in o gün sadece Antep'i değil tüm ülkenin topraklarını kurtarmak için kurtuluş mücadelesini başlattığını dile getiren Şahin, "Şimdi biz torunları ise bu ülkede herkesin birinci sınıf vatandaş olması için mücadele veriyoruz." dedi.

Şehit ve gazilerin kendi bakanlığı bünyesinde toplandığını ifade eden Şahin, sözlerine şöyle devam etti: "Biz bu görevi alır almaz tüm bilgileri topladık. İçişleri, Savunma Bakanlığı, şehitler ve gazilerle bire bir görüşmeler yaptık. Uygulamalarda yaşanan sıkıntıları ortaya çıkardık. Eğer insanlar vatanları için bir can ödüyorlarsa onları geri getiremeyiz. Ama bir sosyal devlet olarak onlara istihdam, sağlık, her türlü ulaşım imkanları sağlayabiliriz. İnsanlar bir bedel ödüyorlarsa onların yaşamlarını kolaylaştırmak bizim görevimiz olmalı."

Şehit ve gaziler için hazırlanan yeni bir paketi Gaziantep'te paylaştığını belirten Bakan Şahin, bu paketin detaylarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklayacağını kaydetti. Şahin, "Geniş kapsamlı hazırladığımız bu paketi Başbakanımız sizlere daha detaylı bir şekilde açıklayacak." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber