Aykır: Yeni, sivil bir anayasa yapılması çalışmaları hızlandırılmalı

Memur-Sen Manisa Temsilciliği Kadın Kolları Komisyonu Başkanı Emine Aykır, yeni ve sivil bir anayasa yapılması çalışmalarının hızlandırılması gerektiğini bildirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2012 16:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aykır, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte AK Parti Manisa İl Kadın Kolları Başkanlığı'na seçilen Şule Uygur'u ziyaret etti. Ziyarette konuşan Aykır, siyasette yer alan kadınlarla birlikte her zaman dayanışma içinde çalışmaya hazır olduklarını söyledi. Aykır, kadınların toplum yaşamının her alanında etkin olarak yer alması gerektiğini, bu sebeple kadınların temsil gücünün artırılmasını istediklerini kaydetti.

Memur-Sen'in Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunu söyleyen Aykır, 12 Eylül referandumunda da "Yetmez ama evet" diyerek Anayasa'daki bazı maddelerin değişmesine katkı sağladıklarını bildirdi. Şimdi ise 12 Eylül darbe anayasasının baştan aşağıya değiştirilmesini beklediklerini dile getiren Aykır, yeni ve sivil bir anayasa yapılması için çalışmaların hızlandırılması gerektiğini kaydetti.

AK Parti Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Uygur da kadın dayanışmasını önemsediklerini, bunu da siyaset, iş dünyası ve sendikalarda yer alan kadınlarla birlikte yapacaklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber