Cumhurbaşkanı Gül: Üniversiteler daha önce enerjilerini lüzumsuz kullanıyordu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, üniversitelerin artık kendi işlerine döndüğünü belirterek, daha önce enerjilerini biraz lüzumsuz harcadığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2012 19:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çanakkale'de ziyaretlerini sürdüren Abdullah Gül ve eşi Hayrunisa Gül, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ)'ni ziyaret etti. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner tarafından kapıda karşılanan Gül çifti, karşılamaya katılan üniversitenin yabancı öğrencileri ile de selamlaştı. Daha sonra rektörlüğe geçen Gül'e Rektör Laçiner tarafından Şehitler Abidesi ve seramikten yapılan Truva Atı hediye edildi.

Türkiye'deki üniversiteler hakkında genel bir değerlendirme yapan Gül, üniversitelerin geçmişte yaptığı yanlışları eleştirdi. Üniversitelerin kendi işlerine dönmesini memnuniyetle karşıladığını belirten Gül, daha önce enerjilerini biraz lüzumsuz harcadığını söyledi.

Gül şu değerlendirmelerde bulundu: ?Şimdi Türkiye'nin bütün şehirlerinde üniversite var. Üniversitelere çok büyük imkanlar veriliyor. Bir şehre gidildiğinde en güzel yerleşke üniversitelerindir. Bu maddi imkanlar seferber edilirken, üniversitelerin içini doldurmak, eğitim seviyesini yükseltmek, sadece eğitim ile değil, araştırma geliştirme yapmak. Sadece yayınlar değil patentler alabilmek. Bütün bunların yaparken yerli yabancı fonları kullanabilecek kapasiteye ulaşmak. Bunların çok önemli görevler olduğunu düşünüyorum. Memnuniyetle görüyorum ki üniversiteler artık kendi işlerine dönmüş vaziyette. Artık varoluş sebeplerini kavradılar ve bütün Türkiye'deki üniversiteler bu anlamda büyük bir seferberlik içindeler. Aralarında tatlı bir yarış var. Rekabet var. Bir taraftan vakıf bir taraftan devlet üniversiteleri, bir tarafta yeni kurulan üniversiteler. Eski üniversiteler şöhretlerini devam ettirmek için daha büyük gayret içindeler. Tüm üniversite camiasına hem öğrenciler, hem öğretim görevlileri olarak çok büyük bir heyecan getirmiştir. 4-5 sene sonra Türkiye'deki eğitim seviyesinin çok yükseldiğini, bilimsel çalışmaların çok daha yoğunlaştığını, buluşların arttığını göreceğimize inanıyorum.?

Gül burada Rektör Laçiner ile bir süre basına kapalı görüştükten sonra eşi ile birlikte birer ağaç dikti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber