Özürlüler yasası tartışması...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2005 19:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Körler Federasyonu Başkanı Ahmet Cantürk, Türkiye Sakatlar Federasyonu Başkanı Faruk Öztimur'un, görme engelli Milletvekili Lokman Ayva'ya yönelik açıklamalarına tepki göstererek, "Özürlüler Yasa Tasarısı'nın yasalaşmasını engelleyen Ayva değil, Öztimur'un ta kendisidir" dedi.

Federasyon genel merkezinde bir basın toplantısı düzenleyen Cantürk, Meclis gündeminde bulunan Özürlüler Yasası'na ilişkin, Türkiye Sakatlar Federasyonu Başkanı Öztimur'un, bir gazetede yer alan ve görme engelli İstanbul Milletvekili Lokman Ayva'ya yönelik açıklamalarına sert tepki gösterdi. Öztimur'un, "Özürlüler Hakkında Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı"nın, Ayva'nın verdiği bir teklifle yasalaşmadığını söylediğini belirten Cantürk, Öztimur'un iddialarının aksine Ayva'nın, Özürlüler Yasa Tasarısı'nın yasalaşması için büyük çaba sarfettiğini belirtti. Bir milletvekili olarak Ayva'nın görüşlerine saygı duyulması gerektiğini ifade eden Cantürk, "Sayın Ayva'nın örgütlerimizin görüşlerini yansıtmayan görüş ve önerileri milletvekilliğinden gelen sınırlanamaz bir hakkıdır. Bu durumun Ayva'nın örgütlerimize yönelik ihaneti olarak yorumlanması kabul edilemez" dedi. Hükümetin hazırlamış olduğu yasa tasarısına katkıda bulunmak amacıyla Meclis haklarını kullanarak teklif vermiş olan Ayva'nın, gerek CHP'nin getirmiş olduğu önerilerin yasa tasarısının çıkmasını nasıl engellediğinin anlaşılmadığını vurgulayan Cantürk, "Meclis'teki 550 milletvekilinden özürlüler konusunda en duyarlı olan Milletvekili Lokman Ayva'dır. Eleştiri yapılacaksa da, bunun en az muhatabı yine kendisidir" diye konuştu. Cantürk, Öztimur'un iddialarını şiddetle reddettiklerini ve kabul etmediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Hazırlanmış ve sivil toplum örgütlerinin ortak görüşlerini yansıtan herhangi bir deklarasyon bulunmamaktadır ve iddia edildiği gibi ülke genelinde özürlülerin eyleme geçeceği fikri de dayanaktan yoksundur. Yıllardan beri özürlüler yasasının çıkartılmasının önündeki asıl engel; bir yanda Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanlığı gibi özürlü sivil örgütlerinin en üst yöneticiliğini 12 yıldan beri antidemokratik yöntemlerle elinde bulunduran; diğer yandan da Başbakanlık Özürlüler Müşavirliği göreviyle de devletin bir temsilcisi olarak özürlü toplum örgütleri üzerinde baskı meydana getiren Faruk Öztimur'un ta kendisidir. Zira, devlet içerisindeki kendi hesapları nedeniyle sivil toplum örgütlerinin harekete geçmesini engellemekte, başbakanlıktaki görevinin gerektirdiği aşamalarda ise biz sivil toplum örgütlerini pazarlıklarında kullanarak istismar etmektedir."

Cantürk, TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda bulunan Özürlüler Yasa Tasarısı, özürlülerin eğitim, istihdam, sağlık ve sosyal güvenlik alanlarındaki ihtiyaçlarına yönelik "asgari" düzenlemeler öngördüğünü de sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber